ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο αντίθετες φιλοσοφίες στο παρκέ

Δύο διαφορετικοί κόσμοι συγκρούνται σήμερα στο κλειστό της Πυλαίας. Ομάδες που έχουν παρουσιάσει εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα στο παρκέ και έχει ενδιαφέρον τι θα βγάλει η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Έχουμε και λέμε: Ο Άρης μπαίνει στη 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχοντας την χειρότερη επίθεση στην κατηγορία με μόλις 61,2 πόντους μέσο όρο, αλλά την ίδια στιγμή έχει την καλύτερη άμυνα πίσω από τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεχόμενος κατά μέσο όρο 70,7 πόντους.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ στηρίζεται μέχρι στιγμής στην επίθεσή του. Είναι η τέταρτη καλύτερη στο πρωτάθλημα με 79,7 πόντους ανά αγώνα, αλλά παράλληλα… δεν παίζει άμυνα, δεχόμενος 84,5 πόντους, δεύτερη χειρότερη επίδοση στην κατηγορία!

Προφανώς γι’ αυτό έχει μόλις μία νίκη σε τέσσερις αγώνες, προφανώς γι’ αυτό ο Άρης (με ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ βέβαια) έχει ρεκόρ 2-2 και προσπαθεί ακόμα να βρει ισορροπία στην επιθετική λειτουργία του.

Ο Άρης είναι χειρότερος σε ότι έχει να κάνει με ευστοχία και δημιουργία. Σουτάρει με χειρότερα ποσοστά από τον σημερινό αντίπαλό του και υστερεί σε δημιουργικότητα και συνεργασίες (ασίστ).

Οι κίτρινοι έχουν 71,6% στις βολές (58/81), ο ΠΑΟΚ έχει 72,5% (82/113).

Στα δίποντα ο Άρης σουτάρει με 42,7% (65/152), ο ΠΑΟΚ με 49,3% (78/158).

Έξω από τα 6,75μ. οι κίτρινοι τα… σπάνε με μόλις 25,3% (19/75), ενώ ο αντίπαλός τους είναι λίγο πιο πάνω από το μέτριο, με 33,3% (27/81).

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη μοιράζουν 13,5 ασίστ ανά αγώνα, ενώ ο ΠΑΟΚ 16,2.

Στα ριμπάουντ υπερτερούν οι κίτρινοι (34,2ρ. έναντι 33,5ρ.), όπως και στα κοψίματα. Εκεί η διαφορά είναι σημαντική και ενδεικτική ίσως της διαφορετικής φιλοσοφίας των δύο ομάδων. Ο Άρης έχει 4 τάπες ανά αγώνα (16 στο σύνολο) και ο ΠΑΟΚ έχει μόλις 3 σε τέσσερις αγώνες!

Στα κλεψίματα είναι ελαφρώς καλύτερος ο ΠΑΟΚ (5 έναντι 4 μέσο όρο), ενώ οι κίτρινοι προστατεύουν πιο πολύ τη μπάλα, μετρώντας 12,5 λάθη έναντι 13,5 του αντιπάλου τους.

Επί της ουσίας δύο διαφορετικοί… κόσμοι συγκρούονται σήμερα στην Πυλαία σε αγωνιστικό επίπεδο. Τέτοια ματς τα κερδίζει η άμυνα συνήθως, που είναι μια σταθερά του Άρη, κυρίως όμως μέσα στην έδρα του, αλλά από την άλλη πλευρά με 61,2 πόντους ενεργητικό αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει νίκη, αν δεν βελτιώσει αισθητά την λειτουργία του.

To Top