ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέτοια παιχνίδια δίνουν ευκαιρία για νέα αρχή, αρπάξτε την! (PRESSARIS LIVE, 18:30)

Ο Άρης δεν είναι σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι. Είναι κάτι που έχει αποτυπωθεί δυστυχώς και στα αποτελέσματα, σήμερα (18:30) όμως έχει μια ευκαιρία να μπει και πάλι στον σωστό δρόμο, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Τέτοιοι αγώνες μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για μια καινούρια αρχή και ο Άρης έχει φτάσει στο σημείο που χρειάζεται κάτι τέτοιο μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες, οι οποίες προήλθαν με κακές εμφανίσεις, αν εξαιρέσει κανείς “κομμάτια” του ημιτελικού Κυπέλλου και το πρώτο δεκάλεπτο με τη Μπεσίκτας στην Πόλη την περασμένη Τρίτη.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης γνωρίζει πολύ καλά, καλύτερα από τον καθένα αυτά τα ματς. Αποδείχθηκε και στον αγώνα Κυπέλλου στο Παλέ, σήμερα όμως οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές.

Οι κίτρινοι “δεινοπαθούν” να σκοράρουν, θα παίξουν χωρίς ένα βασικό γρανάζι τους, τον Κουάμι Βον και είναι πιθανό να μην έχουν ούτε τον Κιθ Μπένσον, αν εξακολουθήσει να πονάει σήμερα στο ισχίο. Πώς μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα;

Παρουσιάζοντας διαφορετικό πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση σε σχέση με ό,τι έχουν δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια τους μακριά από το Παλέ. Ο Άρης έχει σταθερά την άμυνα, κυρίως όμως στο γήπεδό του. Εκτός έδρας έχει δεχθεί 71, 99 και 83 πόντους. Δεν γίνεται έτσι. Εννοείται φυσικά πως κάπως, κάπου, κάποιοι θα πρέπει να σκοράρουν και περισσότερο. Δεν μπορεί να έχει ομάδα 61,2 πόντους ανά αγώνα. Πρέπει να βελτιωθεί άμεσα ο Άρης και σήμερα έχει την ευκαιρία να το κάνει.

Ο αντίπαλός του, βέβαια, είναι διαφορετικός σε σχέση με αυτόν που παρουσιάστηκε στο Παλέ αρχές Οκτωβρίου. Δεν υπάρχει Ντίλαρντ, είναι αμφίβολος ο Κρουμπάλι (αν και μάλλον θα βρεθεί στην 12αδα) και υπάρχουν Αντώνης Κόνιαρης, Δημήτρης Κατσίβελης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που τότε δεν είχαν παίξει.

Αν καταφέρει ο Άρης και βρει λύσεις επιθετικά, είτε με καλό μακρινό σουτ, είτε στο τρανζίσιον, τότε θα μπορέσει να διεκδικήσει στον αγώνα, εφόσον βέβαια μπορέσει να ελέγξει τον ρυθμό μέσα από την άμυνά του, τα ριμπάουντ και την προστασία της μπάλας. Είναι γνωστά και δεδομένα αυτά που πρέπει να κάνει, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να τα κάνει και στο παρκέ σε διάρκεια, όχι σπασμωδικά.

To Top