Δύο θρυλικές ομάδες της Ουρουγουάης θέλουν να παίξουν στην Αργεντινή!

Οι διοικήσεις των Πενιαρόλ και Νασιονάλ Μοντεβιδέο εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο Κύπελλο Αργεντινής και ήδη εξετάζουν την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου πλάνου.

Ποιος είπε ότι υπάρχουν… σύνορα στο ποδόσφαιρο; Η παγκοσμιοποίηση έχει “γεννήσει” νέες καταστάσεις και στον όμορφο κόσμο της “στρογγυλής θεάς” και διαφορετικές ιδέες, αλλά και προοπτικές! Ακόμα και κινήσεις, οι οποίες θεωρούνται – πέραν του δέοντος – τολμηρές. Γιατί μονάχα εύκολο δεν είναι ακόμα και στο 2022 να… μπλέξουν ομάδες από την Αργεντινή και την Ουρουγουάη – δύο χώρες γειτονικές, αλλά με μπόλικη αντιπαλότητα – και να μπουν στο ίδιο ποδοσφαιρικό “καζάνι”.

Πάντως οι διοικήσεις των Πενιαρόλ και Νασιονάλ Μοντεβιδέο εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο Κύπελλο Αργεντινής και ήδη εξετάζουν σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες της Αργεντινής και της Ουρουγουάης την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου πλάνου.

“Δεν είναι θέμα ασέβειας των ομάδων που αντιμετωπίζουμε στην Ουρουγουάη. Πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη. Δεν μπορούμε να παίζουμε για έξι μήνες μόνο το Σαββατοκύριακα. Βέβαια χρειάζεται και η έγκριση της Conmebol, όμως από τη στιγμή που οι Μεξικανοί συμμετέχουν στο Λιμπερταδόρες, τότε δεν βρίσκω το λόγο για να μην υλοποιηθεί αυτή η ιδέα”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Πενιαρόλ, Ιγνάσιο Ρούγλιο.

Οι ισχυροί άνδρες της Νασιονάλ και της Πενιαρόλ έχουν ήδη συναντηθεί με εκπροσώπους αργεντίνικων ομάδων και τα μηνύματα που έχουν λάβει είναι θετικά για την προοπτική συμμετοχής τους στο Κύέλλο Αργεντινής.

“Μοιάζει καλή ιδέα. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι αν μπορεί να γίνει πραγματικότητα”, ανέφερε ο πρόεδρος της Νασιονάλ, Χοσέ Φουέντες.

Οι Ουρουγουανοί στηρίζουν τις ελπίδες τους εξαιτίας της συμμετοχής των Ουαλικών ομάδων στα αγγλικά πρωταθλήματα, αλλά και της αλλαγής ποδοσφαιρικής… ηπείρου της Αυστραλίας και σκέφτηκαν. Αφού το έκαναν αυτοί, γιατί όχι κι εμείς!

To Top