Δύσκολη η υπαγωγή στο 99, δυσκολότερη η εφαρμογή του προγράμματος χωρίς την στήριξη όλων

Η υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99 συνιστά επιτυχία της διοίκησης της και της νομικής της ομάδας, γιατί βοηθάει στον δρόμο προς την εξυγίανση. Δεν εξυγιάνθηκε η ΚΑΕ, τώρα θα αρχίσει να εξυγιάνεται, γιατί επί της ουσίας τώρα θα αρχίσει να πληρώνει. Και πλέον τώρα θα πρέπει να τηρεί ευλαβικά το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, “αδιαφορώντας” σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και για την τρέχουσα αγωνιστική κατάσταση.

Το δύσκολο της υπόθεσης ήταν να υπαχθεί η ΚΑΕ στο άρθρο 99 και να μπορέσει να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό συναίνεσης των πιστωτών της, ώστε να είναι εναρμονισμένη σε όσα οι διατάξεις υπαγωγής απαιτούν.

Το δυσκολότερο της ιστορίας είναι από εδώ και πέρα, γιατί πλέον καλείται να πληρώνει και να είναι συνεπής στην τήρηση των διακανονισμών που η διοίκηση έχει πετύχει με το δημόσιο και τους τρίτους πιστωτές.

Ναι, πλέον – όπως εύστοχα παρατήρησε χθες ο Χρήστος Γρόλλιος – η ομάδα ξέρει τι έχει να πληρώνει και πότε. Αυτό και μόνο είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την πορεία της εξυγίανσής της και για τον τρόπο με τον οποίο θα “χτίζεται” πλέον η ομάδα μπάσκετ του Άρη.

Η διοίκηση του Λευτέρη Αρβανίτη θα δώσει συνέντευξη Τύπου άμεσα ώστε να εξηγήσει τα πάντα γύρω από την υπόθεση του άρθρου 99 και να αναλύσει όλα τα δεδομένα ώστε ο κάθε φίλαθλος να μπορέσει να αντιληφθεί το δύσκολο της αποστολής που θα έχει ο μπασκετικός Άρης, γιατί πλέον επί της ουσίας θα αρχίσει να πληρώνει η (κάθε) διοίκηση, τουλάχιστον μια επιπλέον ομάδα κάθε χρόνο.

Μέσα από την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99, έγινε και ένα “γενναίο κούρεμα” των οφειλών προς τους πιστωτές (της τάξης του 40%) και το χρέος μειώθηκε. Οι 90 δόσεις αποπληρωμής των οφειλών προς την εφορία είναι ένα μέτρο που δίνει “ανάσα” στην ΚΑΕ, όπως και οι 60 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, όμως ουδείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι εκτός από αυτές τις υποχρεώσεις, η ΚΑΕ θα πρέπει να είναι συνεπείς και στις τρέχουσες υποχρεώσεις της προς το δημόσιο, γιατί η ομάδα συνεχίζει να λειτουργεί και να υπάρχει.

Το πλάνο βιωσιμότητας που κατέθεσε η ΚΑΕ έπεισε το δικαστήριο ότι μπορεί να εφαρμοστεί και να πετύχει. Πλέον το επόμενο βήμα είναι η σωστή εφαρμογή του και σε αυτό δεν αρκεί μόνο η σωστή διαχείριση της διοίκησης, αλλά η συμβολή όλων, όχι μόνο του απλού φιλάθλου, αλλά κυρίως όλων όσοι πριν από δύο χρόνια στήριξαν με θέρμη την αλλαγή στην διοικητική κατάσταση. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων.

To Top