Η “λυπητερή” των 78.000 ευρώ του Σιστόν, τα τρία συμβόλαια και η υπογραφή του… “καπετάνιου”

Μια ακόμη περίπτωση από τις πολλές, που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον Άρη επανέρχεται στο προσκήνιο. Πρόκειται γι αυτήν του Ντιόγκο Σιστόν, η οποία αποτελεί ένα από τα πολλά “αγκάθια” που πληγώνουν τον σύλλογο.

Αυτή τη φορά στα γραφεία της ΠΑΕ έφτασε έγγραφο από την ΦΙΦΑ που καλεί τον Άρη να πληρώσει στον βραζιλιάνο 78.000 ευρώ, αν και έχει αποχωρήσει εδώ και τέσσερα χρόνια! Πρόκειται για την περίπτωση που είχε μνημονεύσει στην συνέντευξη του περασμένου Σεπτεμβρίου του τότε προέδρου Δημήτρη Ηλιάδη, με τα τρία συμβόλαια και την υπογραφή του… “καπετάνιου”!

Ανατρέχοντας στο αρχείο του PRESSARIS διαβάζουμε σχετικά με το θέμα:

«Μία περίπτωση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά αφορά τη λύση συμβολαίου ξένου ποδοσφαιριστή κοινή συναίνεση στις 10 Αυγούστου 2009 χωρίς καμία οικονομική απαίτηση από την πλευρά του.

Τη λύση την υπέγραψε ο πρόεδρος κ. Αθανασιάδης και υπάρχει γνήσιο της υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση. Βρήκαμε σε φωτοαντίγραφο την ίδια υπεύθυνη δήλωση με συμπληρωμένο το ποσό των 12.000 ευρώ ως απαίτηση του ποδοσφαιριστή. Λίγο το κακό μέχρι εδώ.

Υπάρχει όμως και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με την ίδια ημερομηνία με υπογραφή του εκτελεστικού διευθυντή και του ποδοσφαιριστή χωρίς γνήσια υπογραφής.

Το συμφωνητικό προβλέπει αποζημίωση 220.000 ευρώ στην περίπτωση που δεν βρει ομάδα ο ποδοσφαιριστής.

Μ’ αυτό το συμφωνητικό προσέφυγε στην FIFA και διεκδικεί το ποσό. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα, αλλά εκτιμώ ότι υπάρχει μία ανακολουθία στον χειρισμό του θέματος».

To Top