Δύσκολη κλήρωση για την Εθνική Νέων στο Euro 2019

Η Εθνική Νέων, παρότι βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, κληρώθηκε με πολύ δυνατούς αντιπάλους (Τσεχία, Αγγλία, Δανία) στον όμιλο για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2019 κάτω των 19 ετών.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η Εθνική Νέων είχε περάσει ως πρώτη από τον όμιλο των προκριματικών, κάτι που της έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Elite γύρου, στη μάχη της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2019.

Ωστόσο, η τύχη δεν χαμογέλασε στην ομάδα του Γιάννη Γκούμα, μιας και έπεσε σε δυνατό όμιλο με την παρουσία της Τσεχίας, της Αγγλίας και της Δανίας.

Από τους επτά ομίλους που προέκυψαν, στα τελικά (14-27 Ιουλίου) προκρίνονται οι επτά πρώτες Εθνικές ομάδες, ενώ ήδη εκεί βρίσκεται και η διοργανώτρια Αρμενία.

Αναλυτικά οι όμιλοι του Elite γύρου:

Α’ όμιλος: Ιρλανδία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία

Β’ όμιλος: Ελλάδα, Τσεχία, Αγγλία, Δανία

Γ’ όμιλος: Γερμανία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Κροατία

Δ’ όμιλος: Ισπανία, Ολλανδία, Ουαλία, Σλοβενία

Ε’ όμιλος: Γαλλία, Ισραήλ, Ελβετία, Πολωνία

ΣΤ’ όμιλος: Πορτογαλία, Σκωτία, Τουρκία, Κύπρος

Ζ’ όμιλος: Ιταλία, Σερβία, Ουκρανία, Βέλγιο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύσκολη κλήρωση για την Εθνική Νέων στο ευρωπαϊκό

Κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν για την Εθνική Νέων η κλήρωση της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Κώστα Τσάνα θα αντιμετωπίσει στον όμιλό της την «οικοδέσποινα» Εσθονία, την κάτοχο του τροπαίου Ισπανία, καθώς και την Πορτογαλία.

Η ελληνική ομάδα, στην οποία τον Άρη εκπροσωπούν οι Γιώργος Κατίδης, Γιάννης Γιαννιώτας και Σωκράτης Διούδης, θα κληθεί να κάνει μια υπέρβαση στην τελική φάση, που θα φιλοξενηθεί από τις 3 έως τις 15 Ιουλίου στην Εσθονία. Βάσει όμως όσων έδειξε τόσο στα προκριματικά όσο και στην ενδιάμεση φάση, είναι ικανή για όλα…

Η κλήρωση, που έγινε σήμερα στο Ταλίν, φέρνει την Εθνική Νέων αντιμέτωπη με τη διοργανώτρια Εσθονία, την περσινή θριαμβεύτρια Ισπανία, καθώς και την Πορτογαλία, στο Β’ όμιλο.

Όπως έγινε γνωστό, η Ελλάδα θα ξεκινήσει τους αγώνες της κόντρα στους κατόχους του τίτλου Ισπανούς, ενώ το πλήρες πρόγραμμα θα καθοριστεί μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Τον Α’ όμιλο απαρτίζουν οι Σερβία, Γαλλία, Αγγλία και Κροατία.

Στα ημιτελικά θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Ωστόσο, και η 3η θέση των ομίλων θα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού συνολικά έξι ομάδες θα πάρουν αυτόματα το εισιτήριο για το Μουντιάλ κάτω των 20, το οποίο θα γίνει το 2013 στην Τουρκία.

To Top