ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδαμε τα χειρότερα, τώρα τα καλύτερα, o νέος ρόλος του Εντιαγέ και το κυνήγι της ΑΕΚ

Στον απόηχο της τεράστιας αδικίας στο «Καραϊσκάκη» βγάλαμε συμπεράσματα για την ομάδα αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όχι ότι δεν τα ξέραμε!!!

Δυστυχώς όσα χρόνια κι αν περάσουν το σύστημα των «δυναστών» και «εξυγιαντών», που θέλουν να σώσουν το άθλημα, το βυθίζουν στην ανυποληψία, την καχυποψία, για τα δικά τους συμφέροντα. Μόνιμη κατάσταση και μη αναστρέψιμη.

– Οι αήττητοι, οι ανίκητοι, οι υπερπλήρεις σε παίκτες και θέσεις, οι «δυνατοί», οι φαταούλες, αποτελούν  κομμάτι της ιστορίας ενός ποδοσφαίρου που διώχνει τον κόσμο παρά τον προσκαλεί να συμμετέχει σ’ αυτό.  Κάθε αγώνας και μια καινούρια υφαρπαγή βαθμών με το «έτσι θέλω». Εμπλεκόμενοι κι αυτοί που έχουν το ρόλο να εφαρμόσουν κανόνες.

– Ακούσαμε και τους «ειδήμονες» να κρίνουν τις αμφισβητούμενες φάσεις. Θλίψη και όνειδος για τα λεγόμενά τους. Πάντα η απορία μου είναι γιατί εκφράζονται έτσι; Κάποιες φορές βρέθηκαν σε θέση να αναλύουν ίδιες φάσεις διαφορετικών αγώνων και να έχουν εκ διαμέτρου διαφορετικές απόψεις. Όταν πρόκειται για την ομάδα τους μιλάνε για αδικία, όταν είναι για άλλους το ονομάζουν εφαρμογή του κανονισμού. Είναι υποκειμενικοί , ο λόγος τους δεν έχει κάποια αξία.

– Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ μέσα σ’ όλο αυτό το συρφετό των παραγόντων, ομοσπονδίας, διαιτητών, παρατρεχάμενων, κ.α. προσπαθεί να αποδείξει ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στο γήπεδο. Οι γύρω του των προκαλούν με κάθε τρόπο. Είτε με αποφάσεις Επιτροπών, είτε με διαιτητικά «ανθρώπινα λάθη», είτε με χλευασμό στα Μ.Μ.Ε. από εντεταλμένους. Η δικαίωση του CAS ήταν ένας όνειδος για όλους αυτούς. Αλλά υπάρχει η συνέχεια με την υπόθεση Ντουρμισάι για την οποία όλοι γνωρίζουν ότι η Ε.Π.Ο. είναι η κύρια υπαίτια. Δεύτερη δικαίωση του ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θα κλείσει πολλά στόματα. Ειδικά αυτών που έτρεξαν να συνομολογήσουν ότι η παρανομία είναι ιδίων του συλλόγου. Τότε θα περιμένουμε συγγνώμες. Θα έρθουν;

Ο επόμενος αγώνας…

– Την Κυριακή έρχεται να δοκιμαστεί στο «Κλ. Βικελίδης» ο τριφυλλοφόρος εκ Αθηνών. Σημαντικό το παιχνίδι γιατί απλούστατα η νίκη θα δημιουργήσει διαφορά 5 πόντων από τον αντίπαλο. Για το αν θα φτάσουμε ή θα περάσουμε την α.εκ. αυτή την αγωνιστική θα το δούμε μετά το τέλος του παιχνιδιού της με τον Όμιλο Κων/των. Πιθανόν να είναι «κουρασμένος» από το ευρωπαϊκό παιχνίδι και να μην έχει καλή απόδοση οπότε και πιθανότητες νίκης θα είναι περισσότερες  για τους αθηναίους Κων/τες.

–  Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι σε ανοδική πορεία. Το έδειξε στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Απέκτησε ένα νέο τρόπο παιχνιδιού , αμύνεται με περισσότερη συνοχή, έχει καλές αλληλοκαλύψεις, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο είναι αξιόπιστο, οι πλάγιοι μπακ ξέρουν πότε να κρατήσουν τη θέση τους και πότε να κάνουν overlap. Τα κεντρικά χαφ είναι μονίμως στους διακριθέντες των αγώνων, ψάχνουν την κάθετη πάσα σε κάθε επίθεση, κλέβουν πολλές μπάλες με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο αντίπαλος να απειλήσει με αντεπιθέσεις ή οργανωμένες επιθέσεις, καλύπτουν τον χώρο έξω από την περιοχή.

Την προηγούμενη αγωνιστική είδαμε το 4-4-2 να λειτουργεί άψογα σε άμυνα και επίθεση. Οι πλάγιοι παίκτες μας όπως και οι δύο επιθετικοί, αν κι ο Εντιαγέ βγαίνει από πίσω, έχουν τον πιο δύσκολο ρόλο σ’ αυτό το σχηματισμό. Ο Γκάμα έχει χάσει την ταχύτητα που χρειαζόμαστε αλλά έχει μετατραπεί σε εγκεφαλικός παίκτης. Η παρουσία του στην ενδεκάδα δίνει τη σιγουριά του κρατήματος της μπάλας ,όταν είναι απαραίτητο, αλλά και της επικίνδυνης πάσας που θα δημιουργήσει ρωγμή στην άμυνα του αντιπάλου. Ο Ιτούρμπε από τη στιγμή που «έκλεισε» στον άξονα έγινε πιο απειλητικός, περιμένουμε να γίνει και πιο αποτελεσματικός. Καμαρά και Εντιαγέ συνθέτουν ένα δίδυμο που μπορεί να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Η δύναμη και η ταχύτητα τους είναι η βάση των κινήσεων τους. Κρατάνε τις αποστάσεις σωστά στον σχηματισμό και πιέζουν την πρώτη μπάλα δημιουργώντας πρόβλημα στην ανάπτυξη των άλλων ομάδων. Η βελτίωση τους θα είναι τα περισσότερα γκολ.

  • Ο αντίπαλος μας στα πλέι οφς είναι η α.ε.κ. Περνώντας την θα έχουμε εξασφαλίσει το μίνιμουμ. Την έξοδο στην Ευρώπη. Έτσι δεν θα μας ενδιαφέρει ποιος μπορεί να είναι ο κυπελλούχος της χρονιάς.
To Top