“Είμαι ολοκληρωτικά δοσμένος σε αυτό που κάνω στον Άρη, στόχος μας μια αξιοπρεπή πορεία”

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Δημήτρης Μούτας, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, μίλησε για όλα. Αναφέρεται στην πορεία προετοιμασίας των κιτρίνων, στον μεταγραφικό σχεδιασμό που εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε, στον φετινό στόχο της ομάδας, στην πρεμιέρα της Ριζούπολης. Κάπου εκεί, πετά το γάντι στους όψιμους επικριτές του, προκαλώντας τους να συνεχίσουν να χτυπούν τον ίδιο και όχι τον Άρη, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. 

Αναλυτικά όσα είπε στο novasports:

-Βρισκόμαστε στην αφετηρία ενός νέου πρωταθλήματος και έχει ενδιαφέρον η δική σας άποψη για το πώς διήνυσε την απόσταση της προετοιμασίας ο Άρης. Είναι έτοιμη η ομάδα για την καινούρια μάχη της Superleague;

«Κατά ένα μεγάλο ποσοστό νομίζω πράξαμε αυτά που θέλαμε. Έχουμε μια σωστή λειτουργία ομάδας, κάτι το οποίο αποτελούσε προτεραιότητα γα εμάς, αλλά και μια στελέχωση η οποία έχει ολοκληρωθεί στο μέγιστο. Σε γενικές γραμμές, αυτό που θέλαμε να φτιάξουμε το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε, το καταφέραμε και υπ’ αυτό το πρίσμα είμαι ικανοποιημένος απ’ όλα όσα έχουν γίνει. Βέβαια, κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει πιο γρήγορα, όμως ο δρόμος που έχουμε χαράξει είναι σωστός».

-Οι δύο μήνες που προηγήθηκαν για να φτάσει η ομάδα ως εδώ, ήταν μήνες σκληρής  δουλειάς;

«Ήταν δύο μήνες με δύο ώρες ύπνου κάθε 24ωρο! Αν σας λέει κάτι αυτό…. Αν μιλήσω προσωπικά, θα πω ότι είμαι ολοκληρωτικά δοσμένος σ’ αυτό που κάνω και αφορά τον Άρη».

-Πως είναι να είσαι μέλος της οικογένειας του Αρη;
« Καταρχήν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μ’ έφεραν σ’ αυτή την ομάδα. Μου έδωσαν ζωή και ενέργεια, διότι είμαι σ’ ένα πόστο που απ’ ότι φαίνεται ήθελα να κάνω πάντα. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον Άρη!».

-Πόσο διαφορετικό είναι το πόστο του τεχνικού διευθυντή από τα πράγματα που ασχοληθήκατε μέχρι τώρα στο ποδόσφαιρο;
«Πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι. Ήμουν και παραμένω προπονητής. Ακόμη και τώρα, από τη θέση στην οποία βρίσκομαι, έχω αμεσότατη σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι και το μόνο που προστέθηκε είναι οι επαφές που έχω με τη διοίκηση για τα θέματα που μας απασχολούν.  Αυτό που αλλάζει, λοιπόν, είναι το ότι προσπαθώ να αξιοποιήσω την εμπειρία τόσων ετών στο ποδόσφαιρο σε Ελλάδα και Γερμανία. Έχουν δει τόσα στραβά τα μάτια μου εδώ στην Ελλάδα που πιστεύω, έχοντας τη γερμανική εμπειρία, πως μπορώ να κάνω πράγματα. Να διορθώσω κακώς κείμενα, τόσο σε λειτουργικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο».

«Εγώ κι ο Χατζηνικολάου»
-Η συνεργασία σας με τον Γιάννη Χατζηνικολάου, έχει αλλάξει, πλέον, επίπεδο;
« Σε αυτή τη συνεργασία δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, τίποτα! Για τον Γιάννη, ότι έκανα σαν άμεσος συνεργάτης του, κάνω και ως τεχνικός διευθυντής».

Οι μεταγραφικές κινήσεις
-Πόσο ικανοποιημένος είστε από τις κινήσεις που τελικώς έγιναν σε μεταγραφικό επίπεδο;
« Ως τεχνικός διευθυντής έχω την κύρια ευθύνη για τις κινήσεις που έγιναν, καθώς όλη η μεταγραφική ροή πέρασε από τα χέρια μου. Μετά από σχετική επεξεργασία και πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή και τον πρόεδρο, λαμβάνονταν οι αποφάσεις. Νομίζω πως έγινε το καλύτερο δυνατό. Ας μη ξεχνάμε πως ο Άρης ξεκίνησε φέτος από μια πολύ δύσκολη αφετηρία, παλεύοντας να ξανακερδίσει το κύρος και την αξιοπιστία του. Ειδικά, λοιπόν, σε αυτό το κομμάτι, σε αυτούς τους δύο μήνες, έχουμε καταφέρει πάρα πολλά».

-Μία από τις κινήσεις που έγιναν, είναι ο Ιμπε. Πως καταλήξατε στην απόκτησή του; Η ερώτηση έχει να κάνει με το ότι δεν είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, επομένως θέλουμε το σκεπτικό αυτής της επιλογής….
« Σε ανύποπτο χρόνο είπα πως ο Αρης θα κοιτάξει την ουσία και ο Ιμπε είναι ποδοσφαιριστής ουσίας. Θεωρώ ότι θ’ αγαπηθεί από τον κόσμο».

Περί… στόχου
-Ο στόχος του φετινού Αρη ποιος είναι;
« Να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία».

-Κάποια στιγμή παρεξηγηθήκατε μιλώντας για παραμονή….
« Ας το ξεκαθαρίσουμε κι αυτό, λοιπόν, για να τελειώνουμε. Συμφωνούμε ότι ο Αρης πέρυσι ταλαιπωρήθηκε και σώθηκε με την ψυχή στο στόμα; Συμφωνούμε πως τέτοια χρονιά δεν πρέπει να ξαναυπάρξει για τον Αρη; Επομένως από ποια αφετηρία πρέπει να ξεκινήσουμε; Από την Ευρώπη ή από την αποφυγή του περυσινού εφιάλτη και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται; Μίλησα, λοιπόν, για γρήγορη παραμονή και από εκεί και μετά όσο ψηλότερα γίνεται. Που το παράλογο και που το υποτιμητικό; Και να σας πω κάτι; Ο ΠΑΣ Γιάννενα ξεκίνησε πέρυσι με στόχο την παραμονή και βγήκε Ευρώπη. Αρα το ένα δεν αποκλείει το άλλο».

-Πόσο αισιόδοξος είστε για τον νέο Αρη;
«Πολύ αισιόδοξος! Βλέπω τις κινήσεις που έγιναν, μιλώ καθημερινά με τα παιδιά, αφουγκράζομαι το κλίμα».

-Τι απ’ όλα είναι αυτό που σας κάνει περισσότερο αισιόδοξο;
« Η συνέπεια της διοίκησης. Διότι έχουμε έναν πρόεδρο και μια διοίκηση συνολικά, η οποία αυτά που έχει πει τα έχει τηρήσει στο ακέραιο».

Η στοχοποίηση
-Η υποδοχή του Μούτα, από κάποιους, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Γιατί;
« Αν κοιτάξω γύρω μου στο γραφείο και μιλήσω για τους ανθρώπους που με περιτριγυρίζουν δεν μπορώ να πω ότι έχω αυτή την αίσθηση. Αν κοιτάξω όμως παραπέρα διακρίνω μια άνανδρη επίθεση προς το πρόσωπό μου, κυρίως μέσω κάποιων media,  χρεώνοντάς μου πράγματα ανύπαρκτα, με προφανή στόχο να με πλήξουν προσωπικά».

-Ο λόγος;
« Κοιτάξτε, τα τελευταία χρόνια στον Αρη γίνονταν κάποια πράγματα. Με τη νέα διοίκηση Ηλιάδη, με προπονητή τον Γιάννη Χατζηνικολάου και τεχνικό διευθυντή εμένα, τα πράγματα αυτά αλλάζουν, πώς να το κάνουμε. Ε, αυτό κάποιους ενοχλεί.».

-Ο Μούτας, λοιπόν, είναι ο εύκολος στόχος;
« Το ότι η κριτική που δέχομαι από συγκεκριμένους ανθρώπους είναι πέρα για πέρα άδικη, είναι εμφανές. Αλλά να σας πω κάτι; Νιώθω τόσο δυνατός με πρόεδρο τον Ηλιάδη που δεν με απασχολεί το τι λένε. Αλλωστε, διαφήμιση μου κάνουν, διότι, συνήθως, πετροβολούν τα δέντρα που έχουν καρπούς. Χτυπήστε, λοιπόν, εμένα, όχι όμως τον Αρη!».

-Επηρεάζεσαι απ’ όλο αυτό το κλίμα;
« Στο έργο μου δεν με επηρεάζει, σαν άνθρωπο όμως, δεν το κρύβω, μ’ επηρεάζει, διότι είναι άδικο. Ας έρθει ο οποιοσδήποτε, πρόσωπο με πρόσωπο, να μου καταλογίσει το οτιδήποτε και θα το συζητήσω μαζί του. Δεν ανέχομαι όμως τις αοριστολογίες και τις βλακείες. Και ειδικά από ανθρώπους που υποτίθεται πως έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Ο Μούτας είναι ακέραιος, τίμιος και εργατικός και σ’ αυτό δεν δέχομαι κουβέντα».

Η πρεμιέρα στη Ριζούπολη
-Ξεκίνημα για τον Αρη στη Ριζούπολη, κόντρα στον Απόλλωνα. Τι περιμένετε;
« Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο οποίο πρέπει να παραταχθούμε πανέτοιμοι και συγκεντρωμένοι εγκεφαλικά. Να ξέρετε ότι πάντοτε οι πρεμιέρες κόντρα σε νεοφώτιστες ομάδες είναι οι πιο δύσκολες. Ειδικά αν μιλάμε για τον Απόλλωνα που είναι μια εύρωστη και ιστορική ομάδα».

-Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός;
« Ισχύει. Ομως στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Εμείς βαδίζουμε στο σωστό δρόμο και αισιοδοξούμε».

Με μια λέξη
Ηλιάδης: «Εγγύηση»
Χατζηνικολάου: «Δουλευταράς, αδερφός».
Αρης: «Πάνω απ’ όλα».

To Top