“Είναι εμφανής η πρόοδος της ομάδας σε αυτούς τους οχτώ μήνες”

Ο Γιάννης Αναστασίου χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι ως το καλύτερο δώρο για τα (χθεσινά) γενέθλιά του και τόνισε ότι περίμενε πως η ομάδα του θα βελτιωνόταν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη» και αναφέρθηκε στη νίκη επί του Ολυμπιακού, τη συνέχεια της σεζόν αλλά και τη φιλοσοφία του. Ακολουθούν αποσπάσματα των δηλώσεών του:

-Το ντέρμπι ήταν ένα δώρο που σας έκαναν οι παίκτες λίγες μέρες πριν τα γενέθλιά σας;

«Το καλύτερο δώρο! Η εμφάνιση επιβλητική και το αποτέλεσμα τεράστιο. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν, ήταν αυτό που δουλεύουμε όλη την εβδομάδα και πρώτα απ’ όλα δικαίωσαν τους εαυτούς τους. Το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά. Και μετά όλοι οι υπόλοιποι, εμείς του τεχνικού τιμ, η διοίκηση, οι οπαδοί μας, άπαντες».

-Οι ίδιοι οι παίκτες έλεγαν πως δικαιώθηκε το δικό σας σχέδιο, το οποίο και εφάρμοσαν στο 100%…

«Σε κάθε παιχνίδι κάνουμε μια προετοιμασία σε επίπεδο τακτικής, για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο. Ανάλογα την δυνατότητα του αντιπάλου και τις δικές μας δυνατότητες ως ομάδα. Προσπαθούμε πάντα να χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία του κάθε αντιπάλου. Ήταν σημαντικό το ότι δείξαμε τακτική πειθαρχία, είχαμε τρομερή οργάνωση και αυτοσυγκέντρωση. Αυτό ήταν το κλειδί. Ήταν ομαδική δουλειά. Γι’ αυτό είναι και ομαδικό το σπορ. Άπαντες-και τα παιδιά και το τεχνικό τιμ επειδή οι συνεργάτες μου προσπάθησαν για το καλύτερο-πέτυχαν μια νίκη που ανήκει σε όλη την ομάδα».

-Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, είναι τα καλύτερα γενέθλια της ζωής σας;

«Είναι η πρώτη μου χρονιά ως προπονητής και ειδικά σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Είναι το καλύτερο δώρο να κερδίζεις τον Ολυμπιακό μέσα στο Φάληρο. Τους ευχαριστώ πολύ, ήταν τρομερή προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

-Εσείς κάποιο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον κόσμο, πέρα απ’ αυτή την τεράστια νίκη;

«Αυτό που είπαμε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού απ’ την πρώτη μέρα και αυτό που κάνουμε, είναι πως είμαστε ειλικρινείς. Έχουμε ανοιχτή σχέση με τον κόσμο. Ξέρουν τα προβλήματα που υπάρχουν κι αυτό που τονίσαμε απ’ την πρώτη μέρα είναι πως η ομάδα θα προσπαθεί να τους δικαιώσει και πάνω απ’ όλα να δικαιώσει την ίδια την φανέλα. Ξέρουμε πως έχει τεράστιο όνομα και ιστορία ο Παναθηναϊκός. Προσπαθούμε όλοι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σε κάθε παιχνίδι για να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Είναι νέα η ομάδα και θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται κι όσο μπορεί να φανταστεί ο καθένας με το μυαλό του. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό πάντα πρέπει να κοιτάζεις την κορυφή. Αυτός είναι ο στόχος».

-Αυτό που μπορεί να φανταστεί ο καθένας πλέον είναι ο τελικός του κυπέλλου.

«Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα, είμαστε μέσα στο κύπελλο, θα είμαστε όπως όλα δείχνουν στα πλέι οφ. Θα προσπαθήσουμε να κερδίζουμε την ψηλότερη θέση. Και φυσικά στο κύπελλο να πάμε στον τελικό και να το κερδίσουμε. Αυτοί είναι οι στόχοι της ομάδας, αυτοί είναι οι στόχοι του καθενός που δουλεύει στον Παναθηναϊκό. Απ’ τη στιγμή που ανήκεις στον Παναθηναϊκό πρέπει να σκέφτεσαι μόνο ψηλά και θετικά».

-Στην πρώτη σας σεζόν, παρότι δεν έχει τελειώσει ακόμη, όλοι βλέπουν πως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Στον κόσμο αρέσει πολύ αυτό που βλέπει. Περιμένατε πως τόσο σύντομα θα βγουν καλά αποτελέσματα;

«Για να πω την αλήθεια το περίμενα. Ήξερα που ερχόμουν, γνωρίζαμε την ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε. Ξέραμε τις δυνατότητες των παικτών που θέλουμε να αποκτήσουμε, ειδικότερα όταν θα έβρισκαν τον αγωνιστικό ρυθμό και σε συνδυασμό με τους Έλληνες παίκτες που είχαμε απ’ την ακαδημία, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί πλέον την νοοτροπία και την φιλοσοφία της ομάδας. Ήταν αναμενόμενο πως η ομάδα θα είχε εξέλιξη και καλύτερη συνέχεια. Υπάρχει ένα πλάνο, ένας συγκεκριμένος τρόπος δουλειάς και μια φιλοσοφία. Φιλοσοφία μεγάλης ομάδας. Προσωπικά το περίμενα, ξέροντας και την δυναμική του Ελληνικού πρωταθλήματος. Έχουμε τα στοιχεία που θέλουμε ως μεγάλη ομάδα σε κάθε παιχνίδι και προσπαθούμε να τα βγάλουμε στο γήπεδο. Είναι εμφανής η πρόοδος της ομάδας σε αυτούς τους οκτώ μήνες. Εσείς που την ζήσατε την ομάδα απ’ την πρώτη μέρα, μπορείτε να δείτε την διαφορά. Εμείς που δουλεύουμε καθημερινά με αυτά τα παιδιά, το ζούμε ακόμη πιο έντονα. Βλέπουμε επίσης πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δεν σταματά η προσπάθεια, θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Και δεν θα επαναπαυτούμε σε μια νίκη ή μια επιτυχία. Έχει συνέχεια η προσπάθεια και κοιτάμε πάντα το καλύτερο».

Πηγή: novasports.gr

 

To Top