Είναι πολλές οι 16 δεύτερες επιθέσεις που “έδωσε” ο Άρης στον Πανιώνιο…

Η στατιστική μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να πει κανείς ψέματα, όμως το στατιστικό του σημερινού αγώνα στη Νέα Σμύρνη που θα κρατήσει στα χέρια του ο Βαγγέλης Αγγέλου λέει πολλές αλήθειες. 

Ο Έλληνας τεχνικός έχει τονίσει πολλές φορές πως λεπτομέρειες είναι αυτές που κρίνουν τα αποτελέσματα. Ένα λάθος, ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ είναι αρκετά για να αλλάξουν τις ισορροπίες ενός αγώνα. Στο κλειστό της οδού Αρτάκης ο Άρης για πρώτη φορά φέτος έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο του να ανανεώσει 16 φορές τις επιθέσεις του από επιθετικά ριμπάουντ και να έχει (σχεδόν) τα διπλάσια συνολικά ριμπάουντ από αυτόν (43 ο Πανιώνιος έναντι 22 των κίτρινων).

Ο Πανιώνιος στηρίζει πολλά σε αυτό το κομμάτι καθώς διαθέτει στο ρόστερ του αρκετά αθλητικούς παίκτες, που δεν αφήνουν καμία φάση να πάει χαμένη. Σε αυτό συντελεί και ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας που διαθέτει το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Φρεσκάδα και πάθος είναι στοιχεία που υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό στους «κυανέρυθρους».

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Άρη δεν λειτούργησαν σωστά στα μπλοκ άουτ με αποτέλεσμα να δώσουν την δυνατότητα στους περιφερειακούς του Πανιωνίου να διεκδικήσουν το επιθετικό ριμπάουντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 16 επιθετικά ριμπάουντ του Πανιωνίου τα 10 τα πήραν παίκτες που αγωνίζονται στην περιφέρεια.

 

To Top