Είτε Πασιαλής-Μπουγιουκλής, είτε… «Μουρίνιο», όποιος κι αν είναι ο «εκλεκτός», θα πετύχει μόνο με στήριξη

Όταν ο Σταύρος Λαμπριάκος έλεγε στους παίκτες του Άρη «οι Πασιαλής, Μπουγιουκλής θα είναι από δω και πέρα οι προπονητές σας, μέχρι νεωτέρας», ίσως κανείς δεν φανταζόταν ότι αυτό το… «νεωτέρας» θα μπορούσε να είναι πλέον το πιο πιθανό σενάριο διαδοχής για τον πάγκο των κίτρινων.

Με άλλα λόγια οι Νίκος Πασιαλής και Δημήτρης Μπουγιουκλής κερδίζουν έδαφος ώστε να υλοποιήσουν αυτό που λέει ο απλός λαός «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Όσο υπάρχουν, μάλιστα, δυσκολίες ή αρνητικά δεδομένα στις άλλες περιπτώσεις προπονητών, υποψήφιων για τον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Ο Άρης ενδεχομένως να προτιμήσει δυο «δικά» του παιδιά, από άλλες λύσεις αμφιβόλου αποτελεσματικότητας ή υψηλού ρίσκου σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς. Οι ίδιοι οι προπονητές έστειλαν το μήνυμα ότι «είμαστε έτοιμοι» και όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες.

Η ουσία είναι μια στην προκειμένη περίπτωση: Όποιος κι αν είναι ο «εκλεκτός» θα πετύχει μόνο με στήριξη όλων. Διοικούσας, παικτών και κόσμου.

Τα λάθη που έγιναν στην περίπτωση του Μάκη Κατσαβάκη είναι νωπά και δεν επιτρέπεται να επαναληφθούν. Ο 59χρονος προπονητής, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να πετάξουν αλλού το μπαλάκι των ευθυνών τους, ήταν «παράπλευρη απώλεια» μιας μάχης εξουσίας και διοικητικής διγλωσσίας.

Όποιος, λοιπόν, κι αν επιλεγεί, είτε Πασιαλής, Μπουγιουκλής λέγεται, είτε «Μουρίνιο» πρέπει να στηριχθεί, ώστε να αποδώσει έργο. Εκτός κι αν η διαδικασία των «εξιλαστήριων θυμάτων» συνεχίζει να βολεύει πρόσωπα και καταστάσεις.

 

To Top