Ο Κούης για τα λάθη του Άρη, το αποτυχημένο «πείραμα Ζαγοράκη» και την ομάδα εκτάκτου ανάγκης!

Ο Ντίνος Κούης πήρε θέση σε όσα συμβαίνουν στον Άρη τον τελευταίο καιρό. Μίλησε για τα λάθη που έφεραν την ομάδα να δημιουργήσει ένα σύνολο εκτάκτου ανάγκης, αλλά και για το αποτυχημένο «πείραμα Ζαγοράκη» που δεν θέλει να ακολουθήσει.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Goal»:

«Δυσκολίες υπήρχαν και στο παρελθόν, υπάρχουν και τώρα, ο Αρης θα βγει ζωντανός γιατί αυτή είναι η μοίρα του, να εμπνέει και να εμπνέονται από αυτόν χιλιάδες κόσμου. Αυτό δεν θα σταματήσει όσο ρομαντικό κι αν ακούγεται σε κάποιους» τόνισε και πρόσθεσε: «Εγιναν πολλά λάθη στην ομάδα, διαχειριστικά, διοικητικά, αγωνιστικά, όμως δεν μένω σε αυτό. Πρέπει να μάθει από τα λάθη του και να συνεχίσει. Ακούω να μιλούν για όραμα. Κακά τα ψέματα, το όραμα για τον Αρη αυτή τη στιγμή είναι να μείνει ζωντανός και να ψάξει με όλες του τις δυνάμεις να βρει ανθρώπους ικανούς να τον χρηματοδοτήσουν. Αυτό θα γίνει μέσω μιας μεταβατικής κατάστασης».

Σχετικά με το αν θα ήθελε μελλοντικά να ασχοληθεί διοικητικά με την ομάδα είπε: «Δεν μου ταιριάζει. Υπάρχουν και τα παραδείγματα παιδιών που έβγαλαν τη φόρμα του ποδοσφαιριστή κι έγιναν πρόεδροι, του Ντέμη, του Ζαγοράκη, που ενισχύουν την άποψή μου πως άλλο πράγμα το γήπεδο κι άλλο η διοίκηση. Βλέπω στον Αρη τον Κατσιαούνη και τον Λαμπριάκο που παλεύουν καθημερινά και τους τιμά αυτή η προσπάθεια, χρειάζονται όμως στήριξη, δεν μπορούν μόνοι τους».

Για την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας: «Τι να σου κάνει ένας προπονητής όταν δεν υπάρχουν τα υλικά; Υπάρχουν στην ομάδα παίκτες νεαροί με ταλέντο, όμως έπαιξαν όχι γιατί υπήρχε ένας προγραμματισμός, ένα πλάνο, αλλά γιατί υπήρχε ανάγκη. Μια ομάδα που στήνεται υπό αυτές τις συνθήκες θα έχει σίγουρα σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της χρονιάς και χρειάζεται σίγουρα υπομονή και στήριξη. Οι πιτσιρικάδες θα βγουν εφαρμόζοντας ένας πλάνο 2ετίας και 3ετίας.

Στον Αρη πολλά πράγματα έγιναν πρόχειρα γιατί ακριβώς οι συνθήκες που υπήρχαν ήταν πολύ δύσκολες. Στενοχωριέμαι όταν μαθαίνω ή διαβάζω άσχημα πράγματα για την ομάδα, όποτε μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου πηγαίνω στο γήπεδο γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται, μέσα μου όμως ξέρω καλά ότι στον Αρη ποτέ τίποτα δεν ήταν εύκολο, πάντα έπρεπε να δίνει μάχες για την επιβίωσή του».

To Top