Εθνική Ελλάδας: Νίκη για πρωτιά και άνοδο

Η νίκη για την Εθνική απόψε (21:45, CosmoteSport 1, Open) αποτελεί μονόδρομο με την Σλοβενία στη Ριζούπολη, προκειμένου να κατακτήσει την πρώτη θέση και παράλληλα να πάρει την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία του Nations League.

Νίκη και μόνο νίκη θέλει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέναντι στην Σλοβενία, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Nations League, για να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο, αλλά και την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης.

Η Εθνική μετά την σπουδαία εμφάνιση και νίκη απέναντι στη Μολδαβία με 2-0, θέλουν να συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς και να πάρουν ακόμη ένα σημαντικό τρίποντο. Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, μιλώντας για τον «τελικό» με την Σλοβενία, ανέφερε πως πως η πίεση που υπάρχει για τη νίκη μπορεί να κάνει μόνο καλό στην ομάδα για να φτάσει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Οσον αφορά τα πλάνα του Ολλανδού τεχνικού, ενδέχεται να δούμε ένα 4-2-3-1 με Βλαχοδήμο στο τέρμα και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Μαυρία, Χατζηδιάκο, Τζαβέλλα και Τσιμίκα. Στο κέντρο τους Ζέκα και Κουρμπέλη (αντί του Μπουχαλάκη) & τον Φορτούνη, τον Μπακασέτα και τον Λημνιό τριάδα πίσω από τον φορ Γιακουμάκη και όχι τον Παυλίδη.

Ωστόσο, «παίζει» και το 4-3-3 με τον Τάσο Μπακασέτα να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, τους Κουρμπέλη – Ζέκα – Μπουχαλάκη στον άξονα και μπροστά στην τριάδα μαζί με τον Μπακασέτα να είναι οι Φορτούνης και Λημνιός.

Από την άλλη ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας, Ματίας Κεκ θα παρατάξει την ομάδα του ως εξής: Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέλβγια, Μπάλκοβετς, Κούριτς, Βέτριχ, Ίλισιτς, Μπόχαρ, Λόβριτς και Βούκτσιτς.

Διαιτητής του «τελικού» θα είναι ο 44χρονος Ισπανός Ντελ Θέρο Γκράντε, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Γιούστε και Α. Φερνάντεθ και τέταρτο τον Κ. Φερνάντεθ.

Η βαθμολογία:
Γ’ Γκρουπ / League C

1. Σλοβενία 5 ματς / 13 πόντοι

2. Ελλάδα 5 ματς / 11 πόντοι

3. Κόσοβο 5 ματς / 2 πόντοι

4. Μολδαβία 5 ματς / 1 πόντος

To Top