Εθνική μπάσκετ: Ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα τη Δευτέρα (4/9)

Η Εθνική μπάσκετ θα μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Ελλάδα τη Δευτέρα (4/9) λίγες ώρες μετά το τέλος των υποχρεώσεών της στο Mundobasket 2023.

Η πορεία της Εθνικής μπάσκετ στα παρκέ του Mundobasket 2023 κόπηκε απότομα και πρόωρα. Η ήττα από τη Λιθουανία (92-67), στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων των «16» την υποχρεώνει να σταματήσει να ονειρεύεται για τη συνέχεια.

Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και οι Λιθουανοί παρέμειναν αήττητοι στη διοργάνωση (4-0) και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά. Η Ελλάδα έχει μία τελευταία υποχρέωση απέναντι στο Μαυροβούνιο την Κυριακή (3/9, 11:40), σε μία αναμέτρηση που θα καθορίσει την 3η και την 4η θέση στον όμιλο.

Ο νικητής θα τερματίσει 3ος και ο ηττημένος 4ος. Μόλις ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις η Εθνική μπάσκετ θα πάρει το δρόμο της επιστροφής. Αυτός θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (4/9) με τους διεθνείς να επιστρέφουν στη βάση τους μετά το πολύωρο ταξίδι, για μερικές ημέρες ξεκούρασης και μετά ξανά στο παρκέ, για να ενσωματωθούν στην προετοιμασία των συλλόγων τους.

To Top