Εθνική μπάσκετ: Τι ακριβώς συμβαίνει με Σλούκα, Κώστα Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου και Παπαγιάννη

H Εθνική ομάδα ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα με τραυματισμούς σημαντικών παικτών, βασικών στο ροτέισον του Δημήτρη Ιτούδη. Οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο και Κώστας Σλούκας αντιμετωπίζουν προβλήματα ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως όλοι θα μπορέσουν να δώσουν το παρών στο EuroBasket.

Συγκεκριμένα, δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του Κώστα Σλούκα στο EuroBasket, ενώ οριακά μπορεί να καταφέρει να αγωνιστεί και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στο Βέλγιο το βράδυ της Κυριακής (28/8, 20:00, Novasports 4). Θυμίζουμε πως ο Έλληνας γκαρντ αποχώρησε στην τέταρτη περίοδο του αγώνα κόντρα στην Σερβία με οστικό οίδημα στο γόνατο.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι δεδομένο πως δεν θα αγωνιστεί στο ματς με το Βέλγιο, ωστόσο θα ενισχύσει κανονικά την ομάδα στο EuroBasket. Ο διεθνής φόργουροντ υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο στο ματς με αντίπαλο την Τουρκία στο πλαίσιο του τουρνουά Ακρόπολις.

Όσο αφορά στον Γιώργο Παπαγιάννη, ούτε αυτός θα παίξει στο ματς στο ΟΑΚΑ κόντρα στο Βέλγιο, ενώ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως θα αγωνιστεί στο EuroBasket. Θυμίζουμε πως ο Παπαγιάννης αντιμετωπίζει μυϊκό ζήτημα στον δικέφαλο, ένα θέμα που τον αφήνει διαρκώς εκτός κανονικού προγράμματος.

Τέλος ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι πιθανό να απουσιάσει από την αναμέτρηση της Κυριακής στο ΟΑΚΑ (είχε τραυματιστεί και αυτός στο παιχνίδι κόντρα στην Σερβία) αλλά αυτό δεν ισχύει και για το EuroBasket, εκεί όπου θα δώσει πιθανότατα το παρών. Η κατάστασή του πάντως είναι πιο δύσκολη από του Σλούκα.

Θυμίζουμε πως λόγω τραυματισμών ο Δημήτρης Ιτούδης κάλεσε ξανά στην προετοιμασία τον Δημήτρη Κακλαμανάκη ο οποίος είχε κοπεί από το ρόστερ.

To Top