Εθνική ομάδα: Τα σενάρια πρόκρισης στην οκτάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το Eurohoops σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια για πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Εθνική ομάδα κέρδισε τη Νέα Ζηλανδία και με 2 νίκες σε 3 αγώνες στους ομίλους, προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όντας η δεύτερη καλύτερη ομάδα του έκτου ομίλου, πίσω από την αήττητη Βραζιλία.

Πλέον, Αμερική, Τσεχία, Ελλάδα και Βραζιλία συνεχίζουν σε νέο όμιλο, με τις δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης να προκρίνονται στους ”8”, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι ομάδες κουβαλούν ΟΛΑ τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στη δεύτερη φάση. Δηλαδή, η εικόνα του ομίλου είναι η εξής:

Αμερική 6 (3-0)
Βραζιλία 6 (3-0)
Τσεχία 5 (2-1)
Ελλάδα 5 (2-1)

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου:

Βραζιλία-Ελλάδα 79-78
Αμερική-Τσεχία 88-67

Το πρόγραμμα της επόμενης φάσης:

1η αγωνιστική

Βραζιλία-Τσεχία (7/9, 11:30)
Ελλάδα-ΗΠΑ (7/9, 15:30)

2η αγωνιστική

Τσεχία-Ελλάδα (9/9, 11:30)
Βραζιλία-ΗΠΑ (9/9, 15:30)

Ξεκινάμε με το απλό σενάριο. Αν Ελλάδα και Βραζιλία κερδίσουν και τα δύο ματς που έχουν απέναντι σε ΗΠΑ και Τσεχία, τότε οι Λατινοαμερικάνοι θα προκριθούν από την πρώτη θέση του ομίλου και η Εθνική μας θα τους ακολουθήσει στα ημιτελικά. Αν πάλι η Ελλάδα κάνει δύο νίκες και η Βραζιλία καμία, τότε περνάμε και μάλιστα ως πρώτοι, με την Αμερική να είναι δεύτερη.

Το ιδανικό σενάριο είναι να κάνουμε το 2/2 απέναντι στους Αμερικανούς και τους Τσέχους. Τότε σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια περνάμε στην 8άδα, καθώς μας ευνοεί το γεγονός ότι χάσαμε με μόλις έναν πόντο διαφορά από τη Βραζιλία. Οπότε και σε τριπλή ισοβαθμία με ΗΠΑ (νίκη επί Βραζιλίας) και Βραζιλία (νίκη επί της Τσεχίας), θα είναι σχεδόν απίθανο όλα τα ματς να λήξουν στον πόντο και η πρόκριση να κριθεί στην παραγωγικότητα της επίθεσης.

Ακόμα ένα σενάριο, αρκετά πιθανό αλλά και με πολύ… μπέρδεμα είναι η περίπτωση που η Ελλάδα κερδίσει τη Τσεχία, αλλά όχι τις ΗΠΑ και παράλληλα η Βραζιλία χάσει και τα δύο παιχνίδια. Τότε, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία (Ελλάδα-Βραζιλία-Τσεχία) στην δεύτερη προνομιούχο θέση με 3-2, επομένως σε αυτό το σενάριο, θα μετρήσουν και πάλι οι διαφορές στους μεταξύ – των τριών ομάδων – αγώνες. Αξίζει να τονίσουμε ότι σε αυτό το σενάριο, η ελληνική νίκη θα πρέπει να έρθει με ίση ή μεγαλύτερη διαφορά από τη νίκη της Τσεχίας επί της Βραζιλίας. Για παράδειγμα, αν η Τσεχία νικήσει τη Βραζιλία με 2 πόντους διαφορά, τότε εμείς θα πρέπει να επικρατήσουμε της πρώτης με +2 κι ανω.

Αν τώρα η Ελλάδα κερδίσει τη Τσεχία και χάσει από τις ΗΠΑ και την ίδια ώρα η Βραζιλία κερδίσει τη Τσεχία και χάσει από τις ΗΠΑ, τότε η Εθνική μένει εκτός, με τις ΗΠΑ να είναι πρώτες και τη Βραζιλία δεύτερη.

Στη περίπτωση που η Ελλάδα χάσει από Τσεχία και νικήσει τις ΗΠΑ, ενώ η Βραζιλία χάσει από τις ΗΠΑ και κερδίσει τη Τσεχία, τότε Αμερική και Βραζιλία προκρίνονται με αυτή τη σειρά στην επόμενη φάση.

Τέλος, αν η Ελλάδα ηττηθεί από την Τσεχία, αλλά νικήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την ίδια ώρα η Βραζιλία κερδίσει επίσης τους Αμερικανούς, αλλά χάσει από τη Τσεχία, τότε περνούν στην οκτάδα Βραζιλιάνοι και Τσέχοι.

To Top