Εθνική: Hμιτελικός με την Τουρκία και τελικός με Γεωργία/Καζακστάν για το Euro

Πώς «ζευγαρώνει» η Ελλάδα στον «ημιτελικό» και τον «τελικό» πρόκρισης στο Euro 2024 αν δεν προκριθεί από την προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Την Τουρκία στον «ημιτελικό» και το νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Καζακστάν στον «τελικό» θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας για να προκριθεί στο Euro 2024, αν καμία απ΄ αυτές τις τέσσερις ομάδες δεν καταφέρει να προκριθεί από την «κανονική» προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Γιατί αυτό; Διότι η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία στο League C του Νations League, δηλαδή η Γεωργία (16 βαθμοί), θα παίξει με αυτή που έχει τη χαμηλότερη (Καζακστάν – 13 βαθμοί) και η δεύτερη (Ελλάδα – 15 βαθμοί) με την τρίτη (Τουρκία – 13 βαθμοί), στις έδρες των πρώτων.

Αν, λοιπόν, καμία από τις τέσσερις πρώτες του League C του Nations League δεν προκριθεί από την προκριματική φάση του Euro στα τελικά της διοργάνωσης, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την Τουρκία στις 21 Μαρτίου 2024 και ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό (η έδρα θα καθοριστεί σε κλήρωση) το νικητή του ζευγαριού Γεωργίας – Καζακστάν στις 26 Μαρτίου 2024.

* Aν η Τουρκία προκριθεί από την προκριματική φάση στο Euro 2024 στην τελική του φάση και η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Λουξεμβούργο. Γενικά αν οποιαδήποτε ομάδα από τις τέσσερις που έχουν κλειδώσει στα playoffs από την League C προκριθεί στο Euro2024 από τη προκριματική φάση την θέση τους θα παίρνουν οι ομάδες που είχαν το καλύτερο ranking στο Nations League στην League C.

Αυτές κατά σειρά είναι:

Λουξεμβούργο
Αζερμπαϊτζάν
Κόσοβο
Βουλγαρία
Δηλαδή αν η Γεωργία προκριθεί στα τελικά του Euro από την προκριματική φάση την θέση της θα πάει το Λουξεμβούργο (όχι όμως στην πρώτη θέση). Δηλαδή τα playoffs θα διαμορφωθούν:

Ελλάδα-Λουξεμβούργο
Τουρκία-Καζακστάν
Αν προκριθεί και η Γεωργία και η Τουρκία στα τελικά του Euro από την προκριματική φάση τότε θα μπουν στα playoffs το Λουξεμβούργο και το Αζερμπαϊτζάν. Ετσι τα playoffs θα διαμορφωθούν ως εξής:

Ελλάδα-Αζερμπαϊτζάν
Καζακστάν-Λουξεμβούργο.

To Top