ΑΠΟΨΕΙΣ

Ειδικά φέτος, η αρχή θα είναι το ήμισυ του παντός…

Τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν στα πέντε φιλικά προετοιμασίας του Άρη, ανήκουν πλέον στο παρελθόν, καθώς από σήμερα το μυαλό όλων θα πρέπει να είναι στην πρεμιέρα της Super League την Παρασκευή.

Ένα πρωτάθλημα που φέτος διαφέρει σημαντικά από το περσινό, όχι γιατί άλλαξε κάτι στην δομή του (οι 26 αγωνιστικές, συν τα πλέι οφ που παραμένουν), αλλά γιατί δυσκολεύουν σημαντικά τα πράγματα σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο Άρης είχε εντελώς διαφορετικές εκκινήσεις. Από τα 3στα3 στο ξεκίνημα την σεζόν 2018/19 και τους 10 βαθμούς στα πέντε πρώτα ματς, στους 5 βαθμούς στις έξι πρώτες αγωνιστικές την σεζόν 2019/20. Και στις δύο, όμως, εύκολα ή δύσκολα, ο Άρης εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό “εισιτήριο”.

Για να εξηγούμαστε: Η Ελλάδα θα έχει την σεζόν 2021/22 τέσσερις εκπροσώπους στην Ευρώπη, δηλαδή έναν λιγότερο απ΄ότι είχε τα προηγούμενα χρόνια. Προσθέστε σε αυτό, πως από τη νέα σεζόν (και εκτός απροόπτου πάντα) ο Παναθηναϊκός θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για τον Άρη; Πως αν θέλει να παίξει στην Ευρώπη για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, είτε θα πρέπει να τερματίσει πιο πάνω από την 5η περσινή και προπέρσινη θέση, είτε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι περσινές απώλειες βαθμών στις πρώτες αγωνιστικές, καλύφθηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο φέτος τα περιθώρια είναι ιδιαιτέρως στενά και δεν θα του χαριστεί εύκολα η δυνατότητα αυτή, αν δεν είναι έτοιμος στο ξεκίνημα της σεζόν και πετάξει βαθμούς.

Το πρόγραμμα είναι καλό για τον Άρη, αρκεί να είναι όσο περισσότερο έτοιμος μπορεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν είναι και μία τόσο βατή κλήρωση. Μέχρι την 4η αγωνιστική και το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά, Λαμία (εντός), Βόλο (εκτός) και ΠΑΣ (εντός). Τρία ματς στα οποία πρέπει να κερδίσει το απόλυτο των βαθμών, καθώς ενδιάμεσα έχει και τα ευρωπαϊκά ματς με Κόλος Κοβαλίβκα και εφόσον περάσει το “εμπόδιο” των Ουκρανών, την κροατική Ριέκα.

Απαιτητικό πρόγραμμα για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι υποχρεωμένος να κερδίσει τα ματς του πρωταθλήματος και δεύτερον γιατί εμβόλιμα θα δώσει δύο δύσκολα ευρωπαϊκά ματς, δίχως να έχει σημασία το ειδικό βάρος του κάθε αντιπάλου. Κάθε ευρωπαϊκό ματς, κρύβει τις δικές του δυσκολίες και κινδύνους.

Εφόσον ο Άρης είναι προετοιμασμένος ψυχολογικά και το δείξει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος την Παρασκευή, τότε θα μπορεί να βάλει τις βάσεις και να τις αξιοποιήσει στην πορεία σε ότι αφορά την έξοδο στην Ευρώπη, μέσω του πρωταθλήματος. Ειδάλλως θα μπει σε μπελάδες και θα πρέπει να βρει στα… δύσκολα, τους βαθμούς που θα χρειαστεί γι αυτόν τον στόχο.

Υ.Γ. Τα φιλικά είναι παιχνίδι δοκιμών και… προσομοίωσης. Ο Μίχαελ Ένινγκ έκανε όλες τις δοκιμές που είχε στο μυαλό του πριν καταλήξει σε αυτά που θέλει. Αν είναι να κριθεί σε κάτι η φετινή ομάδα, θα είναι τα επίσημα ματς, που ξεκινούν την Παρασκευή. Όλα όσα έχουν ειπωθεί για το “πριν”, είναι για λαϊκή κατανάλωση…

Υ.Γ.1. Η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας συνεχίζεται και με τους Μπουσέ και Χατζισαφί συμπληρώνονται δύο ακόμα σημαντικά κομμάτια του φετινού “παζλ”. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει του 5ου κεντρικού αμυντικού και του Μπρούνο (εφόσον και μόνο μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό) και το ρόστερ θα είναι πλήρες.

 

To Top