Ειρήνη Ιγιάγκμπορ, με… κιτρινόμαυρη καρδιά! (photogallery & video)


Το χρώμα του δέρματος της Ειρήνης Ιγιάγκμπορ είναι μαύρο, λόγω της καταγωγής της από τη Νιγηρία, για να συνδυάζεται καλύτερα με το… κίτρινο του Άρη, το οποίο αγαπά και υπερασπίζεται! Η 19χρονη αθλήτρια της ομάδας χάντμπολ μίλησε στο PRESSARIS για τον εαυτό της, για την… αδυναμία που έχει στον Σέρτζιο Κερούς, αλλά και για τη φιλοδοξία της να παίξει με τις «κίτρινες» στην Α1 γυναικών!

1,90 πληρώνει ο «άσος» του Άρη κόντρα στον Αστέρα. Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Η Ειρήνη, που αγωνίζεται στις θέσεις της δεξιάς ίντερ και εξτρέμ, «κουβαλάει» τα χρώματα του Άρη ακόμα και εκτός γηπέδου χάντμπολ, αφού δηλώνει φανατική οπαδός του «Αυτοκράτορα» και φίλη των Κερούς και Μάλντροου.

Σε ό,τι αφορά στα προσωπικά της όνειρα, έχοντας πανηγυρίσει πρόσφατα την παραμονή της γυναικείας ομάδας στην Α2 κατηγορία, με μια επική νίκη με διαφορά 10 γκολ στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ, η χαντμπολίστρια των «κίτρινων» περιμένει πλέον πολύ μεγαλύτερα πράγματα για τη νέα σεζόν…

igiagbor03Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το χάντμπολ;
Πήγαινα στο Γυμνάσιο όταν ξεκίνησα να παίζω. Θυμάμαι ότι είχαν έρθει κάποιοι προπονητές στο σχολείο, προκειμένου να μας μιλήσουν για το άθλημα. Μου κίνησε το ενδιαφέρον από την αρχή και αποφάσισα να το δοκιμάσω.

Πότε εντάχθηκες στην οικογένεια του Άρη;
Ένα χρόνο αφότου ξεκίνησα να παίζω χάντμπολ. Ήρθα στην ομάδα ακολουθώντας τον προπονητή μου, ο οποίος έφυγε από τον Ηρακλή, όπου και αγωνιζόμουν αρχικά. Μίλησε για εμένα, λοιπόν, στον Άρη, μου έκαναν πρόταση και ήρθα με μεταγραφή. Ήμουν στην ηλικία των 15 τότε και πλέον έχω συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στο σύλλογο. Είμαι πολύ χαρούμενη που ανήκω σ’ αυτήν την οικογένεια!

Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για σένα το νούμερο 99 που φοράς στη φανέλα σου;
Όχι, για να είμαι ειλικρινής το αγαπημένο μου νούμερο ήταν το 19, αλλά φέτος το πήρε η Ναταλία Κώττα, η παίκτρια – προπονήτρια της ομάδας μας! Γι’ αυτό εγώ πήρα το 99!

Παρακολουθείς τον Άρη όταν αγωνίζεται, σε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Πηγαίνεις στο γήπεδο;
Η αλήθεια είναι ότι ποδόσφαιρο δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα, αλλά μου αρέσει πολύ το μπάσκετ. Έχω πάει αρκετές φορές στο Αλεξάνδρειο και όποτε έχω χρόνο, δε χάνω την ευκαιρία να πάω και να παρακολουθήσω την ομάδα από κοντά. Η ατμόσφαιρα εκεί είναι πολύ ωραία, ειδικά όταν το γήπεδο γεμίζει.

igiagbor07Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης από την ομάδα;
Μπορώ να πω να δύο; Είναι ο Σέρτζιο Κερούς και ο Σαμ Μάλντροου! Γνωρίζω προσωπικά τα παιδιά, είναι φίλοι μου, αλλά πάνω απʼ όλα είναι πολύ καλοί παίκτες. Μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού τους, ενώ δεν μπορώ με τίποτα να ξεχάσω το απίστευτο κάρφωμα του Σέρτζιο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ήταν το κάρφωμα της χρονιάς!

Αν έπρεπε να διαλέξεις τον πιο ωραίο αθλητή στον κόσμο, ποιος θα ήταν αυτός;
Θα διάλεγα τον Σέρτζιο Κερούς και πάλι! Μου αρέσει και ως αθλητής πάρα πολύ. Θαυμάζω το στιλ παιχνιδιού του, ενώ παράλληλα είναι και πολύ καλός άνθρωπος.

Πώς συνδυάζεις τον αθλητισμό με τις σπουδές σου στη φαρμακευτική; Είναι δύσκολο;
Δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Μπορεί η σχολή να είναι αρκετά απαιτητική, ωστόσο όταν υπάρχει πρόγραμμα, μπορούν να συνδυαστούν και τα δύο και μάλιστα με επιτυχία.

Έχεις καταγωγή από τη Νιγηρία, ωστόσο έχεις ελληνική υπηκοότητα. Έχεις αδέρφια;
Ναι, γεννήθηκα στην Ελλάδα και έχω άλλα τρία αδέρφια. Ο μεγάλος μου αδερφός ασχολείται με το ράγκμπι και η αδερφή μου παίζει ποδόσφαιρο. Ο τέταρτος της οικογένειας είναι ακόμα μικρός!

Το όνομα Ειρήνη πώς προέκυψε;
Έχω δύο ονόματα. Βαφτίστηκα Ειρήνη – Κασσάνδρα. Γενικότερα, μου λένε ότι είμαι ήρεμη και γαλήνια ως άνθρωπος. Αυτά τα στοιχεία είδε προφανώς και η μαμά μου όταν ήμουν μικρή και αποφάσισε να μου δώσει το όνομα Ειρήνη. Το δεύτερο όνομα ήταν επιλογή του μπαμπά μου.

Έχεις αντιμετωπίσει ποτέ, είτε στο σχολείο, είτε στο χώρο του αθλητισμού, φαινόμενα ρατσισμού;
Όχι, ποτέ. Δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα.

igiagbor09Έχεις κάποιο ίνδαλμα από το χώρο του χάντμπολ;
Θαυμάζω την Ουγγαρέζα Ανίτα Γκόρβικ, που έχει διακριθεί αρκετές φορές με την εθνική ομάδα της χώρας της. Μου αρέσει πολύ το στιλ παιχνιδιού της και γι’ αυτό το λόγο την κατατάσσω στην πρώτη θέση των προτιμήσεών μου.

Στον ελεύθερο χρόνο σου, με τι σου αρέσει να ασχολείσαι;
Τα χόμπι μου είναι η φωτογραφία, το γραμμικό σχέδιο και το ποδήλατο. Φωτογραφίζω οτιδήποτε δω και μου αρέσει. Όταν δεν έχω τη φωτογραφική μηχανή μαζί μου, βγάζω μία πρόχειρη φωτογραφία με το κινητό και κάποια στιγμή επιστρέφω στο ίδιο μέρος για μία πιο επαγγελματική φωτογράφηση!

Το γραμμικό σχέδιο πώς προέκυψε;
Είναι μία αγαπημένη συνήθεια που κράτησα από το Λύκειο, καθώς ήταν μάθημα επιλογής στο σχολείο. Χρησιμοποιώ ραπιδογράφους, μολύβια, χάρακες και κάνω προσόψεις, κατόψεις κτλ. διαφόρων κτιρίων. Μου αρέσουν πολύ τα παλιά σπίτια, τα κυκλαδίτικα, τα αιγυπτιακά, αλλά και οι μύλοι.

Πώς σου αρέσει να διασκεδάζεις;
Συνήθως βγαίνω έξω με την παρέα μου. Πηγαίνουμε είτε στη Βαλαωρίτου, είτε στο «8ball» στα Λαδάδικα.

Τι μουσική ακούς; Υπάρχει κάποιος αγαπημένος τραγουδιστής η συγκρότημα που ξεχωρίζεις;
Μου αρέσει η μουσική και η αλήθεια είναι ότι ακούω αρκετά είδη. Θα ακούσω για παράδειγμα hip hop, jazz, blues, rock ‘nʼ roll και διάφορα άλλα. Πάντα, βέβαια, ανάλογα με την περίσταση. Αγαπημένο μου hip hop συγκρότημα είναι οι NOBD.

igiagbor11Πώς νιώθεις που είσαι μέλος του Άρη;
Στην ομάδα περνάω πολύ καλά και έχω δεθεί με τις συμπαίκτριές μου. Αγωνιζόμαστε για να φτάσουμε τον Άρη ψηλά και να δείξουμε τι αξίζουμε. Φέτος ήταν μία δύσκολη χρονιά, αλλά έστω και δύσκολα καταφέραμε να παραμείνουμε στην Α2 κατηγορία. Ευελπιστώ τη νέα σεζόν να κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα, να διαγράψουμε στη συνέχεια μία ανοδική πορεία και να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται, στην Α1.

Ποιοι είναι οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι για το μέλλον;
Θέλω πρώτα απʼ όλα να έχω την υγεία μου, γιατί προπάντων αυτό έχει σημασία. Από εκεί και πέρα, βασικός μου στόχος είναι να συνεχίσω να παίζω χάντμπολ και να έχω επιτυχίες με τον Άρη!

Η Ειρήνη Ιγιάγκμπορ μιλάει για τον… εαυτό της:
{youtube}CwDGuhJPBn0|640|480|1{/youtube}

Δείτε τη φωτογράφηση της 19χρονης αθλήτριας του Άρη για το PRESSARIS:
{gallery}karaoglanidis/igiagbor{/gallery}

To Top