Εισαγγελέας για το… χρυσό σεντόνι της ΕΡΤ

Εδώ μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ… Εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που βίωσε ποτέ η χώρα τα τελευταία χρόνια, η κρατική τηλεόραση είναι έτοιμη να μοιράσει εκατομμύρια που θα κληθεί να τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος και μάλιστα στην πλάτη του. Γεγονός, το οποίο τουλάχιστον, ευαισθητοποίησε τον εισαγγελέα!

Συγκεκριμένα, το  MEGA πρόσφερε 6.000.000 ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του Champions League της περιόδου 2012-15. Ένα ελεύθερο κανάλι, ιδιωτικό που κινείται στους νόμους της αγοράς, της προσφοράς και της ζήτησης. Και εδώ είναι το… ωραίο. Η προσφορά της ΕΡΤ είναι 24.000.000 ευρώ, ήτοι 18.000.000 ευρώ παραπάνω!

Η τεράστια διαφορά, που θα κληθεί να την πληρώσει ο απλός Έλληνας πολίτης, εσείς και εμείς, (εφόσον περάσει τελικά το θέμα) προκάλεσε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία διέταξε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Γρηγόρης Πεπόνης, διέταξε έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα (αλλά και την ερώτηση της Δημοκρατικής Αριστέρας στη Βουλή). Η έρευνα γίνεται “για απιστία εις βάρος του Δημοσίου από τη διοίκηση της ΕΡΤ”. Η διαφορά αυτή είναι πολύ μεγάλη σύμφωνα με τον κ. Πεπόνη και ζητάει να ριχθεί φως στην υπόθεση.

To Top