“Εκδήλωση εφάμιλλη της αξίας και της προσφοράς του Γκάλη”

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει και Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, Πέτρος Ράσογλου αναφέρθηκε στο σπουδαίο γεγονός. Μεταξύ άλλων τόνισε πως η εκδήλωση θα είναι αντάξια της προσφοράς του κορυφαίου Έλληνα αθλητή.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Ο κ. Ράσογλου μίλησε στον “ARENA 89,4” FM . Αναλυτικά είπε:

Για την 20χρονη καθυστέρηση απονομή τιμής προς το Νίκο Γκάλη: «Οι παλαιότερες διοικήσεις είτε δεν ήθελαν είτε δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν αυτή την εκδήλωση. Η διοίκηση του κ. Αρβανίτη, έστω και καθυστερημένα, ανέλαβε να αποκαταστήσει την υπόληψη του συλλόγου και να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Παρά το γεγονός πως ήταν σε πρώιμο στάδιο η διοίκηση του κ. Αρβανίτη, ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον Νίκο Γκάλη, να τον προσεγγίσει και να του κάνει την πρόταση. Γνωρίζω πως στην αρχή ήταν επιφυλακτικός ο Νίκος, γιατί είχε ακούσει πολλά από παλιότερες διοικήσεις. Θέλαμε από την αρχή να κάνουμε μια εκδήλωση εφάμιλλη της αξίας και της προσφοράς του Γκάλη, όπως για παράδειγμα έκαναν οι Λέικερς με τον Σακίλ Ο’ Νιλ».

Για την επιλογή της Λιμόζ είπε: « Πρώτα- πρώτα, γιατί ήταν ένας σοβαρός αντίπαλος την εποχή που ο Άρης πρωταγωνιστούσε. Επίσης, γιατί είναι προπονητής ο Γιαννάκης και βοηθός ο Λινάρδος. Τέλος, ο Γκάλης είχε παίξει το τελευταίο του παιχνίδι με τον Άρη κόντρα στη Λιμόζ στην Σαραγόσα και έχει μια σημαντική σημαδιακή αξία γι’ αυτόν».

Για τους υπόλοιπους προσκεκλημένους, που είναι πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό: «Αν φανταστείτε πως είναι προσκεκλημένοι 50 άνθρωποι, πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοι, το 5% που δεν θα έρθει από τη σχετική λίστα, είναι πολύ μηδαμινό. Θα έρθουν «ιερά τέρατα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως οι Ομπράντοβιτς, Ντακουρί, Τζάμσι, Ράτζα και πάρα πολλοί άλλοι».

Για το πρόγραμμα πριν το φιλικό της 7 Μαΐου: «Τη Δευτέρα, 6 του μήνα, θα έρθει η Λιμόζ, που θα ξεναγηθεί και θα φιλοξενηθεί στο κτήμα Γεροβασιλείου, στην Επανωμή. Την επόμενη μέρα, που θα έχουν έρθει όλοι οι προσκεκλημένοι, θα κάνουμε μια επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο, ώστε να μάθουν για την ιστορία μας. Έπειτα, θα κάνουμε μια βόλτα με το καραβάκι στο Θερμαϊκό και στο τέλος θα τους υποδεχθεί ο δήμαρχος της πόλης, ο κ. Μπουτάρης».

Για τα… ανάρπαστα εισιτήρια και την επιλογή της τηλεοπτικής μετάδοσης από την Nova: «Είναι μικρό το Αλεξάνδρειο για τον Γκάλη! Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για κανέναν να βρει εισιτήριο. Βεβαίως, να πούμε πως για όσους δεν θα καταφέρουν να παραβρεθούν, θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τη Nova και μέσω ίντερνετ από αυτήν. Ήμασταν ανάμεσα στην ΕΡΤ που έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και στην Nova, αλλά δεν μας έδιναν τις απαραίτητες εγγυήσεις από την κρατική τηλεόραση πως δε θα υπάρχει πρόβλημα με τις απεργίες των δημοσιογράφων».

Για τα μέτρα ασφαλείας: «Θα είναι πάρα πολύ αυστηρά τα μέτρα. Θα υπάρχουν ταξιθέτριες οι οποίες θα οδηγούν τον κόσμο στην θέση ακριβώς που έχει εισιτήριο. Έχουμε διευθετήσει να μην μπορούν να πλησιάσουν και τον περιβάλλοντα χώρο όσοι δεν έχουν εισιτήριο”.

To Top