Εκλογές και απεριόριστοι Κοινοτικοί στην Volleyleague

Την προκήρυξη εκλογών στο πρώτο μισό του Ιουνίου και το άνοιγμα της συζήτησης για τον απεριόριστο αριθμό κοινοτικών παικτών από το πρωτάθλημα 2014-15 αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στη σημερινή του συνεδρίαση. Επίσης έμεινε ανοικτό παράθυρο για παραμονή της Παναχαϊκής ή της Νίκης Αιγινίου μέσω wild card. Τόσο το ζήτημα των ξένων όσο και αυτό της wild card θα συζητηθούν με την ΕΟΠΕ αλλά και τον ΠΑΣΑΠ σε συνάντηση που θα προγραμματιστεί εντός των ημερών.
Οι αποφάσεις:
* Συζητήθηκε το αίτημα του ΤΑΑ Παναχαϊκή για αύξηση των ομάδων της Volleyleague από 12 σε 14. Το αίτημα απορρίφθηκε για νομικούς λόγους. Συζητήθηκε και η δυνατότητα χορήγησης wild card σε περίπτωση αδυναμίας κάποιου ΤΑΑ να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα.
* Παρέστησαν στο Δ.Σ. τα υποψήφια Τ.Α.Α. Μ.Ε.Ν.Τ. και Α.Ο. Ορεστιάδα και ενημερώθηκαν για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες συμμετοχής τους στην Ε.Σ.Α.Π. και στο πρωτάθλημα Volleyleague 2014-15.
* Αποφασίστηκε να προταθεί στην Ε.Ο.Π.Ε. και τον Π.Α.Σ.Α.Π. να απελευθερωθεί ο αριθμός των ξένων εκτός Ε.Ε. που δικαιούται να αποκτήσει το κάθε ΤΑΑ και να τροποποιηθεί σχετικά ο Κανονισμός Μεταγραφών.
 * Περαιτέρω αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ στην οποία θα συζητηθούν συνολικά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις σωματείων και αθλητών για το πρωτάθλημα της Volleyleague.
 * Έγινε πρώτη εκτίμηση των συμπερασμάτων της 1ης Ημερίδας που διοργάνωσε η Ε.Σ.Α.Π. και κρίθηκε ως απόλυτα επιτυχημένη. Μετά την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών και την καταγραφή των συμπερασμάτων – προτάσεων θα γίνει ανάλυση και αξιοποίηση σε επόμενο Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π.
 * Προκηρύχθηκε Γενική Συνέλευση για το πρώτο 15νθημερο Ιουνίου για διενέργεια αρχαιρεσιών στην Ε.Σ.Α.Π.
To Top