Εκπλήξεις απο Ιστρ και Ρεμς, “διπλό” με κάλυψη η Σπόρτινγκ

Ένα εκπληκτικό τριήμερο μας χάρισαν οι ευρωπαϊκές ομάδες, αφού τόσο σε Champions League, όσο και σε Europa League έγιναν εκπληκτικά παιχνίδια με πολλά και γκολ και πλούσιο θέαμα.

Σήμερα ανοίγει η αυλαία του Σαββατοκύριακου με τη Β’ Γαλλίας και τη Β’ Ολλανδίας να έχουν την τιμητική τους, ενώ και στη Β’ Γερμανίας διεξάγονται αμφίρροπες αναματρήσεις. Στη Euroleague, τη σκυτάλη απο τον Παναθηναϊκό, που έφυγε με μεγάλη νίκη απο το Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις, παίρνει σήμερα ο Ολυμπιακός που υποδέχεται την Κάχα Λαμποράλ.

Πάμε στα σημερινά μας προγνωστικά και ξεκινάμε με την κατηγορία «Μονά» όπου βρίσκουμε το σημείο της ημέρας που είναι το «Διπλό» Draw No Bet (Draw no bet σημαίνει πως σε περίπτωση ισοπαλίας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας) της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με αντίπαλο την Εστοριλ σε απόδοση 1.73. Οι γηπεδούχοι, που είναι νεοφώτιστοι, ισοβαθμούν στην 8η θέση με τους σημερινούς αντιπάλους τους, έχοντας αμφότεροι από 22 βαθμούς. Με άλλα λόγια, βρίσκονται ακριβώς στο μέσο μεταξύ ευρωπαϊκής ζώνης (29β.) και ζώνης υποβιβασμού (15β.). Οι τρεις βαθμοί στο σημερινό ματς είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι, αν η Σπόρτινγκ δε θέλει να χάσει τελείως την επαφή με τις ευρωπαϊκές θέσεις (έχει αποκλειστεί στις άλλες διοργανώσεις, οπότε ο «δρόμος» της Ευρώπης περνά μόνο μέσα από το πρωτάθλημα). Στην Ισπανία έχουμε σήμερα το ντέρμπι των «Βάσκων» μεταξύ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Το παιχνίδι αυτό είναι μάλιστα το τελευταίο για τους γηπεδούχους στο ιστορικό τους γήπεδο «Σαν Μαμές» (αποκαλούμενο και ως «λάκκος των λεόντων»), με την Μπιλμπάο να μετακομίζει στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της στο νεότευκτο «Σαν Μαμές Μπαρία», χωρητικότητας 55.000 θέσεων. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο (πιθανότατα θα είναι γεμάτο) αναμένεται συναισθηματικά φορτισμένη και με δεδομένο πως οι παίκτες του Μπιέλσα θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν την ιστορική μέρα με νικηφόρο αποτέλεσμα και θέαμα, αλλά και το χαρακτήρα του «τοπικού ντέρμπι» που έχει ο αγώνας θα πάμε με το over 2.5 γκολ σε απόδοση 1.80.

Στις «Μπόμπες» έχουμε ξεχωρίσει δύο αγώνες που αποτελούν και τα σημεία της ημέρας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Συγκεκριμένα πάμε με το Χ2 στον αγώνα Νιμ – Ιστρ σε απόδοση 2.13 και με το Χ2 της Ρεμς κοντρα στην Νις σε απόδοση 2.30. Οι γηπεδούχοι αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, ωστόσο  δείχνουν να έχουν τις… αντοχές για να συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο. Η Ιστρ από την άλλη απέχει 5 πόντους απο τη ζώνη του υποβιβασμού και πρέπει σήμερα να πάρει τη νίκη, καθώς αν δεν αλλάξει… ρότα τα πράγματα θα ζορίσουν ακομα περισσότερο. Για τη Α’ Γαλλίας τώρα πάμε με την έκπληξη καθώς στηρίζουμε στο Χ2 της Ρεμς κόντρα στη δυνατή Νις. Οι γηπεδούχοι μπορεί να έχουν υψηλούς στόχους, ωστόσο σήμερα θα παραταχθούν με… μισή ομάδα, αφού 4 βασικοί ποδοσφαιριστές δεν είναι διαθέσιμοι. Ειδικά η απουσία του αριχσκόρερ Τσβίτανιτς αποτελεί σημαντικό πρόβλημα και η Ρεμς δεν έχει σκοπό να αφήσει την ευκαιρία να πάει… χαμένη. Η φιλοξενούμενη προέρχεται απο διπλό στη Νανσί και ισοπαλία με Σεντ Ετιέν και με δεδομένο πως «καίγεται» για βαθμούς θα παλέψει με νύχια και με δόντια για ένα θετικό αποτέλεσμα. Περνάμε στην Β’ Ολλανδίας, εκεί όπου βρίσκουμε αξία στο Χ2 της Χέλμοντ κόντρα στην Γκόου Αχέντ Ίνγκλις σε απόδοση 1.95 και στο Χ2 της Φέενταμ κόντρα στην Ντε Γκράαφστσαπ. Συνήθεια τείνουν να γίνουν οι ισοπαλίες για την Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Σε διάστημα λίγων ημερών μέτρησε δύο, καθώς μία εβδομάδα πριν έμεινε στο 1-1 με την Ντορντρέχτ εκτός έδρας, ενώ τη Δευτέρα υποδέχθηκε την Ος με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2. Αυτή ήταν η τρίτη ισοπαλία της στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Απο την άλλη η Χέλμοντ τα πηγαίνει περίφημα και με 41 πόντους ισοβαθμεί στη 2η θέση με τη Μάαστριχτ και απέχει μόλις έναν από την πρωτοπόρο Σπάρτα Ρότερνταμ, ωστόσο έχει από αμφότερες δύο ματς περισσότερα. Σήμερα, διαθέτει την ομάδα και την εμπειρία να φύγει με θετικό αποτέλεσμα απο το  «De Adelaarshorst».

Στο Μπάσκετ το ενδιαφέρον πέφτει στην σπουδαία αναμέτρηση Ολυμπιακός – Κάχα Λαμποράλ. Ο Παναθηναϊκός νίκησε χθες μέσα στη Λιθουανία και σήμερα σειρά παίρνουν οι «ερυθρόλευκοι», που θέλουν τη νίκη κόντρα στους δυνατούς Ισπανούς. Πάντως, ο φετινός Ολυμπιακός είναι απρόβλεπτη ομάδα, αλλά έχει δεδομένα την ‘’καρδιά του πρωταθλητή Ευρώπης’’. Έτσι, έγινε η πρώτη ομάδα που περνάει φέτος από την έδρα της Κίμκι και φώναξε βροντερό ‘’παρών’’ στη μάχη της πρόκρισης. Σπουδαίο και το σημερινό παιχνίδι, όπου οι ερυθρόλευκοι θα ψάξουν αρχικά τη νίκη και αν βολέψουν οι συνθήκες του αγώνα και τη διαφορά των 8 πόντων που είχαν ηττηθεί στη Βιτόρια. Σπουδαία προσθήκη ο Ντορόν Πέρκινς, που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη Μακάμπι, και έρχεται για να καλύψει το κενό του Μάντζαρη.

Πραγματικά σε τραγική κατάσταση τελευταία η Κάχα, θυμίζει περισσότερο την ομάδα στην αρχή της σαιζόν, παρά αυτή που έτρεξε το εκπληκτικό σερί από τη στιγμή που ανέλαβε ο Τάμπακ. 3 συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα με μεγάλες διαφορές, ενώ και στο πρωτάθλημα γνώρισε βαριά ήττα με 84-70 από την Ομπραντόιρο. Απόψε καλείται να τα παίξει όλα για όλα και σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κερδίσει, να κρατήσει τουλάχιστον τη διαφορά των 8 πόντων από το πρώτο παιχνίδι. Αν χάσει και αυτό το κεκτημένο, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για πρόκριση.

Εκτίμηση: Με φόρα έρχεται ο Ολυμπιακός μετά το σπουδαίο διπλό στην έδρα της Κίμκι και είναι έτοιμος να βγάλει εκτός παιχνιδιού και την Κάχα. Αν μάλιστα καταφέρει να καλύψει και τη διαφορά του πρώτου αγώνα, τότε θα είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Θεωρούμε ότι έχει το ‘’timing’’ να τα καταφέρει. Ολυμπιακός -5.5 (1.83)

Επίσης σπουδαία αναμέτρηση γίνεται και στην Τουρκία με την Εφές να υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τη μεγάλη εμφάνιση την έκανε η Εφές απέναντι στη Ρεάλ, αλλά σήμερα θα πρέπει να περιμένει να βρει απέναντι της μία πιο υποψιασμένη ομάδα. Ισχυρότατο το κίνητρο της ΤΣΣΚΑ, που δε θέλει να μείνει δύο ήττες κάτω από τους Τούρκους και το παιχνίδι αντιμετωπίζεται σαν τελικός. Όταν θέλει τέτοια παιχνίδια, έχει την εμπειρία να τα πάρει… ΤΣΣΚΑ -2.5 (1.91)

Στο Τένις δύο δυνατά σημεία σήμερα απο το tipster μας απο το ATP Marseille. Συγκεκριμένα πάμε με τη νίκη του Tursunov και το over 22.5 στην αναμέτρηση Berdych – Janowicz.

Επισκεφτείτε το Betarades.com και διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων του κουπονιού. Δείτε αναλυτικά τα Προγνωστικά Στοιχήματος της ημέρας σε, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis.

 

To Top