ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκπρόσωπος ARIS Athens Club: “Οι οπαδοί του Άρη πρωτοπόροι στην αλληλεγγύη”

Ο εκπρόσωπος του ARIS Athens Club Κωνσταντίνος, μίλησε για την δράση αλληλεγγύης του κλαμπ και όχι μόνο, όπως και την πρωτοβουλία που πήραν για να δοθούν τρόφιμα σε άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα.

Όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Γενικά προσπαθούμε αυτές τις μέρες αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το στερητικό σύνδρομο (η διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων του Άρη) για όλους τους οπαδούς του Άρη.

Η πρωτοβουλία που πήρε ο σύνδεσμος

Πάντα συμμετέχουμε σε δράσεις αλληλεγγύης ειδικά όταν υπάρχει έντονο πρόβλημα. Αποφασίσαμε σαν κλαμπ μετά από μια κουβέντα που είχαμε την Δευτέρα να τρέξουμε μια δράση. Υπήρχε μεγάλη απήχηση από όλα τα μέλη. Άλλα παιδιά πρόσφεραν υλικά, άλλα χρηματικά ποσά.

Προχωρήσαμε σε αγορά υλικών αγαθών και τροφίμων για άτομα που τα έχουν άμεση ανάγκη, επιλέξαμε ότι το καταλληλότερο σημείο να τα παραδώσουμε είναι η κοινωνική κουζίνα που λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας με εθελοντές που και πριν το θέμα με τον κοροναϊό είχαν την εν λόγω δράση και μαγειρεύουν καθημερινά για άστεγους και για όσους έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, είτε πάνε σε σπίτια πράγματα και φαγητό.

Αφού μαζέψαμε όλα τα τρόφιμα και τα υλικά αγαθά αποφασίσαμε το Σάββατο να προχωρήσουμε σε αυτήν την κίνηση και τα παραδώσαμε εκεί. Ο άνθρωπος ο συγκεκριμένος μαγειρεύει 1.000-1.500 μερίδες φαγητό την μέρα οι οποίες κιόλας δεν φτάνουν, είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη εκεί έξω.

Υπάρχει ένα δίκτυο που βοηθούν του άστεγους τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας για να παραλάβουμε ότι έχουν ανάγκη. Υπάρχουν και άτομα τα οποία βοηθάνε παραχωρώντας το όχημα τους και πηγαίνοντας σε όλες τις περιοχές της Αθήνας για να παραδώσουν τα εν λόγω αγαθά.

Οι άνθρωποι εκεί μας ευχαρίστησαν πάρα πολύ, μας είπαν ότι η βοήθεια μας ήταν φανταστική και υποσχέθηκαν να έρθουν μια μέρα Θεσσαλονίκη για να κάνουν δράσεις.

Δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε απ΄όλο αυτό. Πέρα από εμάς έχουν πάει και οπαδοί άλλων ομάδων. Σε όλη την Ελλάδα έχει τρέξει από διάφορους οπαδούς λόγω αυτής της κατάστασης αλλά και σε άλλες χώρες όπου οι οπαδοί βγήκαν μπροστά και βοήθησαν αρκετά.

Για το πρόσωπο που δείχνουν οι οπαδοί:

Οι οπαδοί του Άρη έχουμε δείξει πολλές φορές πρόσωπο αλληλεγγύης και εμείς σαν σύνδεσμος στην Αθήνα και ο Super 3 και οι Ιερολοχίτες με πολλές δράσεις όπως με τους πυρόπληκτους στο Μάτι, με το σεισμό στην Αλβανία, παροχή ρουχισμού σε πρόσφυγες και άστεγους, τρόφιμα και ρούχα σε στέγη θηλέων. Το αυτονόητο για εμάς του συνδεσμίτες είναι παροχή βοήθειας ειδικά σε θέματα υγεία και δικαστηρίων κάποιων αδελφών μας.

Για το ότι υπάρχουν οπαδοί και μακριά από την έδρα του Άρη

Είναι λογικό. Υπάρχουν παντού και στην Αθήνα υπάρχει ένας τεράστιος πυρήνας γιατί ο Άρης είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα.

Για μια ιστορία

Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Είναι πολλά τα ταξίδια, πολλές οι παρουσίες του συνδέσμου. Πολλά τα χιλιόμετρα και κάθε φορά διαφορετικές αναμνήσεις.Το κόστος μπροστά στην ευχαρίστηση που θα δούμε την Αρειανάρα μας και τα αδέλφια μας στα πέταλα, δεν είναι τίποτα.

Τι είναι ο Άρης

Ο Άρης είναι τα πάντα. Είναι η ζωή μας όλη, τα αδέλφια μας, η καθημερινότητα μας.

Περιμένουμε όλοι μήπως ξεκινήσουν όλα και το πολυπόθητο για όλους είναι το Κύπελλο.

Για την κατάσταση που υπάρχει:

Μακάρι να περάσει γρήγορα όλο αυτό, μακάρι να υπάρξουν δωρεάν τεστ για όλους, να υπάρξουν θέσεις εργασίας, περισσότερες ΜΕΘ και προστασία στο Ιατρικό προσωπικό.

Πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις, το προσωπικό της υγείας τραβάει μεγάλο κουπί. Όπως και όλο το εργατικό προσωπικό.

Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και στους οπαδούς του Άρη και Καλό Πάσχα!

To Top