«Εκτελεί γρήγορα ο Μανιάς, δυνατός και ταχύς ο Κύργιας»

O προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε για μια ακόμη φορά για τους Μανιά και Κύργια που κατέληξαν στον Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Για τους Μανιά και Κύργια γενικότερα, σχολίασε: «Εξαιρετικοί χαρακτήρες και οι δύο. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι ότι έχουν τις δυνατότητες, έχουν προοπτική και μια εμπειρία για να ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο και αν έχουν μια στα σταθερή παρουσία στη μεγάλη κατηγορία».

 Για τον Μιχάλη Μανιά και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, είπε: «Δεν τον ήξερε κανείς από τον ΠΑΟ Ρουφ που έπαιζε. Έκανε εκπληκτική χρονιά στη Γ’ Εθνική. Ήρθε ως αναπληρωματικός και κέρδισε δίκαια με τον καιρό θέση βασικού. Έχει πολύ καλή επαφή με την εστία, είναι ψηλός, γρήγορος και κοντρολαρισμένος και πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Έχει και πολύ γρήγορη εκτέλεση. Είχε και τη ρέντα, αλλά μόνο με τη ρέντα δε γίνεται. Ήταν και τακτικά πολύ καλός. Μπορεί να παίξει και στα άκρα, ιδίως στα αριστερά. Έχει επίπεδο και σαν αθλητής και σαν άνθρωπος».

 Για το αγωνιστικό προφίλ του Μιχάλη Κύργια, ανέφερε: «Ταχύς στόπερ, αλτικός, πολύ δυνατός σωματικά, μπορεί να παίξει την πρώτη πάσα και έχει όλες τις δυνατότητες. Με δύο τρία καλά παιχνίδια στην αρχή, και δύο παίκτες θα ανέβουν ψυχολογικά και θα βοηθήσουν τον Άρη».

 Για τη διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, επεσήμανε: «Η διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών μειώθηκε, αλλά σαφώς η πρώτη κατηγορία είχε μεγαλύτερο επίπεδο. Αλλά οι οχτώ πρώτες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας είχαν καλό επίπεδο».

 Για το τι πιστεύει ότι ήταν αυτό που οδήγησε τους δύο παίκτες να αποδεχτούν την πρόταση του Άρη, τόνισε: «Θέλουν παιχνίδια. Όχι ότι δε θα τα είχαν στον Απόλλωνα, αλλά με τον Απόλλωνα οι παίκτες δεν συμφώνησαν σε κάποια πράγματα. Δε σβήνουμε την περσινή τους παρουσία και των προηγούμενων χρόνων του Κύργια. Ο Άρης έχει κόσμο και επέλεξαν να αλλάξουν παραστάσεις. Η ομάδα έχει και πολλούς νεαρούς και αυτό μπορεί να μέτρησε στην επιλογή τους. Πιστεύω ότι αν κάνουν καλά τα πρώτα τους παιχνίδια, θα βοηθήσουν. Είναι νεαροί σε ηλικία, έχουν προοπτική και δυνατότητες».

 Για το πώς βλέπει το ερχόμενο πρωτάθλημα, στο οποίο θα συμμετέχουν 18 ομάδες, επεσήμανε: «Είναι κάτι καινούριο. Όλη η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει με το πόσες ομάδες θα μπορούν να κάνουν τις κινήσεις που θέλουν. Το οικονομικό θα παίξει ρόλο. Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι οι ομάδες με προβλήματα θα είναι πιο έμπειρες και προετοιμασμένες».

 

To Top