Όνειρο ήταν και πάει…

Το… όνειρο είχε άδοξο φινάλε. Η κακή εμφάνιση της Εθνικής Νέων και μια αυστηρή απόφαση του διαιτητή, οδήγησαν στην ήττα με 3-1 από το Ουζμπεκιστάν και τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τίποτα δεν πήγε καλά στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής Νέων στο Μουντιάλ!

Η Ελλάδα ηττήθηκε 3-1 από το Ουζμπεκιστάν στους «16» της διοργάνωσης–που πιθανώς το υποτίμησε-, αφού δεν έδειξε καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.

Βέβαια κι ενώ το ματς ήταν σε πλήρη… ισορροπία (1-1), ο διαιτητής απέβαλλε τον Κουρμπέλη κι έδωσε πέναλτι υπέρ των Ουζμπέκων, με αποτέλεσμα να γείρει οριστικά η πλάστιγγα.

Επιστρέφει η αποστολή, την ώρα που οι νικητές συνεχίζουν το… ταξίδι και περιμένουν το νέο τους αντίπαλο από το ζευγάρι της Τουρκίας με την Γαλλία.

Το παιχνίδι
Όσο κι αν προχωρούν στη διοργάνωση, οι παίκτες του Τσάνα παραμένουν νεαροί σε ηλικία κι όσο να ‘ναι έχουν ένα άγχος. Άγχος που φάνηκε στα πρώτα λεπτά κόντρα στο Ουζμπεκιστάν, αδυνατώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες (έχοντας και το υψηλό πρέσινγκ των αντιπάλων τους). Βέβαια, μπορεί να μην απειλούσαμε ιδιαίτερα -παρά μόνο αλλάζαμε ωραία τη μπάλα- αλλά ταυτόχρονα δεν δεχόμασταν και φάσεις στην άμυνα. Ωστόσο, στο 27’ η ελληνική άμυνα «κοιμήθηκε», βγήκε η σέντρα από τα αριστερά και ο Μακστάλιεφ με φοβερό τελείωμα, «εκτέλεσε» τον Καπίνο για το 1-0.

Λογική η «παγωμάρα» από το γκολ που δέχθηκαν οι διεθνείς. Αλλά, αντέδρασαν σαν… Άνδρες και μάλιστα άμεσα. Αφού πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήρθε και η «απάντηση». Ο Διαμαντάκος ανατράπηκε στην περιοχή, ο Σταφυλίδης ανέλαβε την εκτέλεση και με… αρχηγικό χτύπημα από την άσπρη βούλα, ισοφάρισε σε 1-1, επαναφέροντας το χαμόγελο στην ελληνική αποστολή. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Ελλάδα είχε ακόμη δύο καλές στιγμές για να γυρίσει… τούμπα το ματς, χωρίς όμως να βρουν στόχο Σταφυλίδης και Μπουχαλάκης.

Οι Έλληνες παίκτες μπήκαν εξίσου καλά και στο δεύτερο μέρος, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και απόπειρες για το δεύτερο τέρμα. Αλλά τα «όνειρα» κόπηκαν απότομα. Μάλλον τα «έκοψε» για τους διεθνείς, ο διαιτητής. Όταν έδωσε πολύ αυστηρό πέναλτι υπέρ των Ουζμπέκων κατά του Κουρμπέλη, σε μια φάση που βλέπουμε… εκατομμύρια φορές στα γήπεδα. Ο Σεργκέεφ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, έδωσε προβάδισμα στην εθνική του και παράλληλη η «δική μας» έμεινε να παλεύει με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο άσος του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Τσάνας «ανακάτεψε» την τράπουλα, αφού δεν είχε κάτι άλλο να χάσει πλέον. Οι Έλληνες παίκτες δεν έβρισκαν εύκολα χώρους, την ώρα που στην άμυνα τους άφηναν κιόλας. Σε μία από αυτές λοιπόν και μετά από λάθος του Μπουγαΐδη, ο Κωνσταντινίδης «αναγκάστηκε» να σταματήσει αντικανονικά τον αντίπαλό του στην περιοχή του Καπίνο και τον «άρχοντα» της αναμέτρησης να δείχνει ακόμη ένα πέναλτι (σωστό αυτή τη φορά). Ο Ρακμάνοφ από την άσπρη βούλα, έκανε το 3-1 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση για την ομάδα του. Γιατί τα πάντα είχαν κριθεί μέχρι το τέλος και το μόνο που άλλαξε ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού οι –μετέπειτα- θριαμβευτές ολοκλήρωσαν το ματς εξίσου με δέκα παίκτες.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Σταφυλίδης, Κωνσταντινίδης, Κουρμπέλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (58’ Μπουγαΐδης), Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (68’ Μπακασέτας), Κολοβός, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος

ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ: Αμάνοφ, Σαμσιτντίνοφ, Ρακμάνοφ, Γιουλντάσοφ, Φομίν, Μακστάλιεφ, Κόζακ (81’ Ουρινμπόεφ), Τουράποφ, Σεργκέεφ (84’ Κακίμοφ), Ουμπαγντουλάεφ, Σαρμπικοντιάεφ

πηγή: sportfm.gr

To Top