Εκτός Ευρωλίγκας ο Χέρμπερτ με την Άλμπα

Λιέτουβος Ρίτας εναντίον Γαλατασαράι και Σαρλερουά εναντίον Νίμπουρκ είναι οι… τελικοί των δύο προκριματικών ομίλων της Ευρωλίγκας. Οι νικητές των αυριανών αναμετρήσεων θα παίξουν στην Ευρωλίγκα της προσεχούς περιόδου, οι ηττημένοι θα συμμετάσχουν στο Γιούροκαπ.

Στον όμιλο του Σαρλερουά, η τοπική ομάδα κέρδισε με σκορ 74-63 την Άλμπα του Γκόρντον Χέρμπερτ, έχοντας σε καλή μέρα τους Ντουέιν Μπρόιλς (15π.) και Κάλεμπ Γκριν (11π.). Από την Άλμπα ξεχώρισε ο Ντέρικ Άλεν με 20 πόντους.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η τσέχικη Νίμπουρκ έκανε την μεγάλη έκπληξη, κερδίζοντας την Κίμκι με σκορ 86-79 χάρη στους 26 πόντους του Τρι Σίμονς και του 20 πόντους του Πάβελ Πούμπρλα. Από τους απρόβλεπτους Ρώσους ξεχώρισε ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ με 25 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Στον όμιλο του Βίλνιους, η Λιέτουβος Ρίτας επιβλήθηκε εύκολα της Τσιμπόνα με σκορ 88-71 με ηγέτη τον Τάιρις Ράις (19π.) και εξαιρετικούς τους Ρενάλντας Σεϊμπούτις (13π.) και Μιντάουγκας Κατελίνας (13π.). Για τους Κροάτες καλύτερος ήταν ο Ντέμοντ Χάρπερ με 14 πόντους.
Η Γαλατασαράι με τα δύο… βαριά χαρτιά της σε εξαιρετική βραδιά νίκησε την Βιλερμπάν με σκοερ 93-83. Ο Γιάκα Λάκοβιτς είχε 22 πόντους και ο Ντάριους Σονγκάιλα πρόσθεσε άλλους 18 πόντους για την τούρκικη ομάδα. Ο Λίο Γουέστερμαν με 18 πόντους ήταν ο καλύτερος για τους Γάλλους.

Σήμερα το απόγευμα γίνονται οι δύο τελικοί. Η Σαρλερουά παίζει (στην έδρα της) με την Νίμπουρκ και η Λιέτουβος Ρίτας αντιμετωπίζει (επίσης στην έδρα της) την Γαλατασαράι.

To Top