Εκτός της διεκδίκησης προολυμπιακού μπάσκετ η Ελλάδα

Οριστικά εκτός της διεκδίκησης ενός εκ των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά τέθηκε η Ελλάδα, με τη σχετική προθεσμία να λήγει την Τρίτη (5/11) και να μην έχει υποψηφιότητα από τη χώρα μας.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Υπάρχει ένα σενάριο που θέλει την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ να δίνει παράταση στο σχετικό deadline αν χρειαστεί, όμως, το θέμα είναι πως ουσιαστικά δεν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες για την ανάληψη ενός τουρνουά από την Ελλάδα.

Όπως γνωρίζετε, μέσω των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά θα δοθούν ισάριθμα εισιτήρια, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην ελληνική ομοσπονδία ήθελαν να φέρουν ένα προολυμπιακό τουρνουά στη χώρα μας, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες πρόκρισης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Ιαπωνία.

Η πολιτεία δεν είναι διατεθειμένη να στηρίξει οικονομικά την ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης και να πληρώσει τα χρήματα που αξιώνει η FIBA.

Ετσι, η Εθνική θα περιμένει αρχικά να μάθει τις τέσσερις χώρες που θα πάρουν τα τουρνουά (όπως προείπαμε όλα δείχνουν να δοθεί παράταση για τις υποψηφιότητες διεκδίκησης των τουρνουά) και εν συνεχεία την κλήρωση για το πού θα να διεκδικήσει το εισιτήριο για το Τόκιο

Η διαδικασία αφορά τέσσερα προολυμπιακά των έξι ομάδων με μόνο τον νικητή του καθενός να προκρίνεται. Προς το παρόν (αυθαίρετες) εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δύο στην Ευρώπη κι από ένα σε ΗΠΑ και Ασία ή Αφρική.

To Top