ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ελεύθεροι Λάσκαρης-Ευσεβίου με συνολική εγγύηση 400.000 ευρώ! “Μπήκαν οι βάσεις για την αθωότητα, τώρα να ασχοληθούμε με τον Άρη”!

Ελεύθεροι Λάσκαρης-Ευσεβίου με εγγύηση από 200.000 ευρώ, συνολικά 400.000 ευρώ! “Μπήκαν οι βάσεις για την αθωότητα, τώρα να ασχοληθούμε με τον Άρη” δήλωσε ο Λάσκαρης βγαίνοντας από την αίθουσα.

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τέσσερις ώρες η απολογία του ζεύγους Λάσκαρη στην 11η ανακρίτρια, Χρυσούλα Γκούμα.

Στην Ευελπίδων βρέθηκαν από το πρωί ο  Νίκος Λάσκαρης, μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης και η σύζυγος του και η Τζόρτζια Ευσεβίου.

Εκεί, απολογήθηκαν στην 11η ανακρίτρια Χρυσούλα Γκούμα και για τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί (απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες).

Η Ευσεβίου μπήκε πρώτη και απολογήθηκε για περίπου δυο ώρες. Στη συνέχεια πέρασε ο Λάσκαρης, ο οποίος έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας για περίπου μια ώρα.

Η δικογραφία πήγε στη συνέχεια στον εισαγγελέα, ο οποίος μαζί με την ανακρίτρια αποφάσισαν από κοινού να αφεθούν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ ο καθένας και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα, μια φορά το μήνα. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και άρση της απαγόρευσης εξόδου στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι αρνήθηκε ότι εξαπάτησε το Λετονό επιχειρηματία ο οποίος τους κατηγορεί για υπεξαίρεση χρυσού και εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τα επίμαχα χρήματα ήταν δικά τους και πως η συνεργασία τους περιοριζόταν στη χρήση της διαδικτυακής του πλατφόρμας για αγοραπωλησίες χρυσού.

Μάλιστα το ζεύγος έχει κινηθεί νομικά σε βάρος του επιχειρηματία τόσο σε αστικό όσο και σε ποινικό επίπεδο στην Ελβετία και στην Μεγάλη Βρετανία κατηγορώντας τον για εκβίαση.

Ο Λάσκαρης σε δηλώσεις του στο Yellow Radio 92,8 τόνισε κατά την έξοδό του από την Ευελπίδων: “Ουσιαστικά τελειώσαμε ένα κομμάτι της διαδικασίας της υπόθεσης, μπήκαν οι βάσεις για να αποδείξουμε την αθωότητα μας. Τώρα, πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με τον Άρη, να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και να συνεχίσουμε το 5ετές πρόγραμμα που ξεκινήσαμε και έμεινε πίσω το τελευταίο 1,5 χρόνο. Ευχαριστώ όλους για την στήριξη σας και θα τα πούμε σύντομα στη Θεσσαλονίκη”.

Στη συνέχεια σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ τόνισε ότι θα ριχθεί το βάρος στο θέμα των χορηγών από την Τουρκία και στο να προχωρήσει ο Άρης χωρίς προβλήματα.

Παρόντες ήταν ο δικηγόρος του ζεύγους Λάσκαρη, Θανάσης Βαρλάμης και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Δημήτρης Παπακυριάκης.

To Top