Ελεύθερος στην Ευρώπη, “φυλακισμένος” στην Ελλάδα!

Ο Γιώργος Μπόγρης θα παίξει αύριο τον τρίτο του αγώνα με τη φανέλα του Άρη, όλους στην Ευρώπη. Εντός συνόρων παραμένει “εγκλωβισμένος” στους νόμους και τους απαρχαιωμένους κανονισμούς του ελληνικού μπάσκετ. Αλήθεια, το ΑΣΕΑΔ πότε θα βγάλει την απόφαση για έναν Έλληνα παίκτη που απλά… θέλει να παίξει μπάσκετ;

Ο Μπόγρης βρίσκεται στο Γκρόνιγκεν και θα προσπαθήσει να βοηθήσει αύριο την ομάδα του Άρη να διπλασιάσει τις νίκες της στο Γιούροκαπ, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εντός συνόρων… ακόμα περιμένει. Το ΑΣΕΑΔ συνεδρίασε στις 16 Νοεμβρίου και τότε είχε εκδικάσει την υπόθεση Μπόγρη, μαζί με της ΑΕΚ. Απόφαση για την ομάδα που έκανε επεισόδια και μειώθηκε η ποινή της βγήκε. Απόφαση για έναν νεαρό παίκτη που θέλει να παίξει μπάσκετ (και έχει πάρει και την “έγκριση” της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ) δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωπος της ΚΑΕ επικοινώνησε χθες με τη γενική γραμματεία Αθλητισμού και ζήτησε να μιλήσει με τον πρόεδρο του ΑΣΕΑΔ, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Θα γίνει νέα προσπάθεια αύριο.

Το ΑΣΕΑΔ έχει καταληκτική ημερομηνία έκδοσης απόφαση ως τις 8 Δεκεμβρίου, όταν και θα συνεδριάσει και πάλι. Βάσει νόμου υπάρχει αυτό το χρονικό περιθώριο, όμως θα μπορούσε να εκδοθεί η απόφαση και να σταλεί αργότερα το σκεπτικό της. Στην περίπτωση Μπόγρη ή κάποιοι πολύ απλά… βαριούνται ή συμβαίνει κάτι άλλο εσκεμένα. Δεν υπάρχει άλλος λόγος για να μην έχει εκδοθεί η απόφαση.

To Top