Νικολαΐδης: «Νίκη με ΠΑΟ, τεράστια ευκαιρία για τόνωση»

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για την αδυναμία που τρέφει στην ομάδα μπάσκετ, αλλά και για την αγωγή του Λάμπρου Σκόρδα σε βάρος της Λέσχης Φίλων Άρη, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αλέξανδρος Νικολαΐδης στον τηλεοπτικό σταθμό «Europe 1».

Σε ό,τι αφορά την προσεχή σύγκρουση της ομάδας του Μίχαλ Πρόμπιερζ με τον Παναθηναϊκό, ο Νικολαΐδης τόνισε: «Την Κυριακή η ομάδα έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανέβει ψυχολογικά. Παίζει μ’ έναν φορμαρισμένο αντίπαλο, αλλά μια νίκη θα δώσει τεράστια ψυχολογική τόνωση, αφού μιλάμε για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά με τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας και με μια καλή απόδοση, όλα είναι πιθανά. Όλοι μας πιστεύουμε ότι η βαθμολογική θέση δεν ανταποκρίνεται στην αξία της ομάδας».

Δεν παρέλειψε, πάντως, να σχολιάσει και την αρνητική διαιτησία: «Πέρσι με τον Παναθηναϊκό, ζήσαμε δύο ‘σφαγές’ και μάλιστα… χωρίς βαμβάκι! Φέτος, ήδη έχουμε απολέσει βαθμούς από ακατανόητες αποφάσεις των διαιτητών, ξεκινώντας από την πρεμιέρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη φορά ο διαιτητής θα σκεφτεί ότι τον βλέπουν πάρα πολλά μάτια και θα παίξει 50-50…».

Δεν έκρυψε, παράλληλα, τον προβληματισμό του, για τα τεκταινόμενα στην ΚΑΕ Άρης. «Όλοι οι Αρειανοί είμαστε μπασκετικοί. Πέρσι πήγα σε περισσότερους αγώνες στο ποδόσφαιρο, αλλά πρόπερσι είχα συχνότερη παρουσία στο μπάσκετ, που είναι και η μεγάλη μας αγάπη», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Σήμερα πληροφορήθηκα για την πρόταση του κ. Γεωργούλη. Δεν ξέρω ποια λύση θα βρεθεί, αλλά ελπίζω να βρεθεί μια λύση, γιατί είναι απαραίτητο. Την περασμένη εβδομάδα είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον προπονητή και με κάποιους παίκτες στο Παλέ. Διαπίστωσα ότι τους έχει επηρεάσει πολύ αυτή η άσχημη κατάσταση, που είναι η χειρότερη που έχει υπάρξει».

Αναφορικά με την αγωγή που έχει κατατεθεί από τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, τόνισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό για το οποίο έκανε την αγωγή ο κ. Σκόρδας. Όπως θα αποδειχθεί, οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τη Λέσχη ήταν απόλυτα νόμιμες. Δεν βλέπω κανέναν ουσιαστικό λόγο για την ενέργειά του. Προφανώς προσπαθεί να κρατηθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και να ακούγεται το όνομά του, τώρα που δεν έχει θεσμικό ρόλο στον Άρη».

Ο αντιπρόεδρος του φορέα συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα: «Τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ παρουσιάστηκαν στην τακτική γενική συνέλευση της Λέσχης, ενώπιον όλου του κόσμου του Άρη. Το να στρέφεται ο κ. Σκόρδας δικαστικά κατά της Λέσχης, δεν είναι σωστό. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν θα είχαμε τίποτε να κερδίσουμε ‘μαγειρεύοντας’ τα οικονομικά αποτελέσματα της ΠΑΕ. Αντίθετα, θα είχαμε πολλά να χάσουμε. Και φυσικά, εγώ δεν θα το έκανα ποτέ, ούτε και κανένας άλλος από αυτό το δ. σ. της Λέσχης».

Εξάλλου, σε ερώτηση αν «βλέπει» τον εαυτό του ως μελλοντικό πρόεδρο στον Άρη, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης απάντησε με σεμνότητα και σύνεση: «Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ σ’ αυτό το ερώτημα, αλλά κι αν μπορούσα, θα έπρεπε να με εκλέξουν άλλοι! Αυτό είναι το σπουδαίο γνώρισμα της δημοκρατίας στον Άρη. Είναι πάντως κάτι που δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Προς το παρόν είμαι ταγμένος σ’ αυτό που κάνω, στην καριέρα μου ως αθλητής. Είτε όμως από την κερκίδα, είτε από το προεδρείο της Λέσχης, είτε από άλλο πόστο, εγώ θα προσφέρω πάντοτε από όπου μου ζητηθεί».

Ο δις «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο μίλησε και για τα όνειρά του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του ερχόμενου καλοκαιριού, στο Λονδίνο, όπου θα κυνηγήσει το χρυσό μετάλλιο που του λείπει: «Μόνο εγώ και ένας Αμερικανός αθλητής έχουμε εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Το κίνητρό μου για να συνεχίζω να αγωνίζομαι, δεν είναι άλλο από το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτός θα είναι σαφώς ο στόχος μου στο Λονδίνο».

To Top