Χρόνια πολλά, Ρόι Τάρπλεϊ! (video)

Τα 47α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Ρόι Τάρπλεϊ (γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1964), ο κατά πολλούς κορυφαίος Αμερικανός ψηλός που έπαιξε στην Ευρώπη και τον οποίο έφερε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Άρης το καλοκαίρι του 1992.

Ο παλιός παίκτης των Ντάλας Μάβερικς είχε όλες τις προδιαγραφές και το ταλέντο να αφήσει εποχή στο παγκόσμιο μπάσκετ αλλά ο προβληματικός του χαρακτήρας και οι κακές συνήθειες αποτέλεσαν τροχοπέδη. Ο ίδιος αδίκησε τον εαυτό του, γκρεμίζοντας μια καριέρα που προδιαγραφόταν λαμπρή.

Οι οπαδοί των κίτρινων βέβαια θα έχουν πάντα μέσα στην καρδιά τους τον Τάρπλεϊ, ο οποίος πανηγύρισε μαζί τους την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, το 1993 στο Τορίνο. Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να ευχηθούν «Χρονιά Πολλά» στον σπουδαίο Αμερικανό στο προφίλ που έχει δημιουργηθεί στο facebook (Roy James Tarpley).

Τα ίχνη του Τάρπλεϊ έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια καθώς δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ ενώ αντιμετώπισε και σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τον οδήγησαν στην πτώχευση.

Θυμηθείτε την… πλάκα που έκανε ο Ρόι Τάρπλεϊ στους Τούρκους της Εφές Πίλσεν στον τελικό του 1993 στο Τορίνο:

{youtube}VHUM8pYPBQA|640|360|1{/youtube}

To Top