Ελλάδα ή Νέα Ελλάδα;

«Αιώνες μετά την εποχή που η χώρα μας εξέπληττε με τα θαύματα που έκανε σε όλους τους πολιτιστικούς τομείς, επιτέλους ξαναβρήκε τον δρόμο της. Μετά από μεγάλη παύση η Ελλαδίτσα μας έδειξε στον υπόλοιπο κόσμο πώς γίνεται κάτι σωστά.

Οι πολιτικοί του τόπου μας, δίνουν μαθήματα σε κάθε λογής τυχοδιώκτη πολιτικό ανά τον κόσμο. Και ενώ η φιλοδοξία όλων των υπόλοιπων σταματάει στο πώς θα κλέψουν χωρίς να τους πιάσουν, οι δικοί μας εξαντλούν κάθε όριο φαντασίας: Μαθαίνουν σε όλους πώς μπορείς να κλέψεις, να μην μπεις φυλακή, να συνεχίζεις να πολιτεύεσαι, να συνεχίζεις να πουλάς φούμαρα στον κόσμο, και να βρίσκεις εξοντωτικούς τρόπους να πληρώσει ο λαός (που προηγουμένως κορόιδεψες για να σε ξανά-εκλέξει) αυτά που έφαγες και ακόμα χωνεύεις.

Κάποια μαθήματα «ραδιουργίας» πήραμε και εμείς και όλο και κάτι καταλάβαμε, όπως π.χ. ότι για να περάσει ένα νομοσχέδιο κύριοι, πρέπει να κυκλοφορήσει dvd ερωτικού περιεχομένου με πρωταγωνίστρια που «σφυρίζει».

Έβγαλε μετά ο κόσμος τα ανέκδοτα για τις σαμπάνιες, ξεχαστήκαμε έναν χρόνο και ξαναεπιστρέψαμε. Μετά; Μην στεναχωριέστε κόσμε, έχει και καλύτερο. «Ποιος τομέας μετά τις καθημερινές σεξουαλικές επιθυμίες του κοσμάκη έχει μεγαλύτερη απήχηση; Το ποδόσφαιρο. Θα κάνω κάτι εκεί για να τους κοιμίσω». Κάτι κινήθηκε στον ορίζοντα, κάπως πήγε να νιώσει ο κόσμος ότι ικανοποιείται το αίσθημα περί δικαίου που τον τρώει (μετά το διάλειμμα του… dvd), άρχισε πάλι το κράτος μας να παραδίδει μαθήματα παγκόσμιας πρωτοτυπίας απονομής δικαιοσύνης: Βρήκαν τρόπο να πάει κάποιος φυλακή, χωρίς να πάει!

Όχι, δεν διαβάσατε λάθος. Αυτό έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου 2011. Ο λόγος για τον οποίο η Καβάλα υποβιβάστηκε κατηγορίες, είναι ο Μάκης Ψωμιάδης. Χθες όμως, μετά από 3 χρόνια (!!) φυγοδικίας και ενώ είχε δοθεί διεθνές σήμα σύλληψής του, ο ανακριτής αποφάσισε ότι δεν χρήζει προφυλάκισης. Μιλάμε για το αποκορύφωμα του ελληνικού πρωτοποριακού συστήματος. Μιλάμε για μαγκιά μεγατόνων.

Και έρχονται μετά σε εμένα, να μου πουν ότι αν δεν τους πληρώσω το επίδομα αλληλεγγύης (μου θυμίζει το αθάνατο σποτ της Ν.Δ. «Αγαπάς την Ελλάδα? Απόδειξη»), το κράτος θα με κυνηγήσει νομικά και θα προχωρήσει σε νόμιμες διαδικασίες κατά του προσώπου μου.

Αυτά, κύριοι, είναι ξεφτιλίκια. Προκαλείτε το δημόσιο αίσθημα, τον κόσμο που με έναν μισθό προσπαθεί να φέρει βόλτα μια ολόκληρη οικογένεια (γιατί όπως προσφάτως μάθαμε, πρέπει να πούμε και ευχαριστώ στα σαΐνια αφού υπάρχει ένα άτομο με δουλειά σε κάθε οικογένεια). Θα έλεγα ότι έχετε θράσος, αλλά διορθώνω τον εαυτό μου. Τελικά έχετε μαγκιά. Μαγκιά που έναν λαό που θεωρείτο ως ένας από τους πιο έξυπνους και πονηρούς στον κόσμο, έναν λαό που δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις και να κλέψεις, καταφέρνετε να τον κλέβετε φανερά και να γελάτε στα μούτρα τους.

Κάπως έτσι λοιπόν, φτάνουμε στο δίλημμα του τίτλου και στην επιλογή του νικητή. Νέα Ελλάδα κύριοι. Νέα Ελλάδα. Τέτοια ραδιουργία, μεθοδικότητα και επιμονή δεν είχαν επ’ ουδενί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Υ.Γ.: Να με συγχωρέσετε για τον πολιτικό τόνο του σημερινού μου δημοσιεύματος σε μία αμιγώς αθλητική ιστοσελίδα, αλλά τελικά επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι «ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ αθλητισμός κάθε χώρας είναι ο καθρέφτης του πολιτικού και πολιτισμικού του επιπέδου».

To Top