Ελλάδα – ΗΠΑ 8-10: Αργυρό μετάλλιο για την Εθνική νεανίδων

Δεύτερη δύναμη στον κόσμο η Εθνική νεανίδων, έχασε από τις ΗΠΑ με 10-8 στον τελικό στο Βελιγράδι, παρά την μεγάλη προσπάθεια να γυρίσει το ματς.

Η Εθνική πόλο των νεανίδων πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά οι ΗΠΑ πήραν τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στις Νεάνιδες του πόλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 10-8, πληρώνοντας ουσιαστικά ορισμένα λάθη στην επίθεση. Πάλεψαν ως το τελευταίο λεπτό, με τις Αμερικανίδες να παίζουν εξαιρετική άμυνα στην τελευταία περίοδο. Ετσι πήραν άτυπη ρεβάνς για την ήττα στη φάση των ομίλων, καταφέρνωντας να περιορίσουν την Τριχά και την Σάντα, που μαζί σημείωσαν ένα τέρμα. Δεν παύει να είναι ωστόσο μία τεράστια επιτυχία η δεύτερη θέση στον κόσμο που έρχεται μετά το χάλκινο στην προηγούμενη διοργάνωση το 2018, αλλά και το χρυσό από το 2012.

ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ
Τα οκτάλεπτα: 2-5, 4-1, 1-2, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη 2, Ευφρ.Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου, Κουρέτα 2, Ανδρεάδη, Τριχά 1, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου

ΗΠΑ (Ίθαν Ρόμπερτ): Κάρπεντερ, Γκαζανίγκα, Ρόσι, Άουσμους 2, Χόκινς 1, Τζόνσον, Στράικερ 2, Φλιν 3, Μποναγκίντι 1, Σνάιντερ, Κνέπερ 1, Γούντχεντ, Στιλ.

**Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ουγγαρία που επικράτησε της Ιταλίας στον μικρό τελικό με σκορ 10-5.

To Top