Πόλο: «Χάλκινη» η Εθνική στο Ευρωπαϊκό νεανίδων στην Ιταλία

Σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό βάθρο ανέβηκε ελληνική ομάδα πόλο, με την ομάδα των νεανίδων να κατακτά το χάλκινο στην Ιταλία.
Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Κ17, που φιλοξενείται στην Ιταλία, φτάνοντας στον μικρό τελικό και ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Εκεί, κατάφερε να νικήσει την οικοδέσποινα Ιταλία με 7-6 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Το παιχνίδι φάνηκε από νωρίς πως θα έμενε χαμηλά στο σκορ με τις δύο ομάδες να έχουν βασική προτεραιότητα μην δεχτούν τέρμα. Το 3-3 του πρώτου μέρους δείχνει ολοφάνερα την εικόνα του «μικρού» τελικού.

Η Δέσποινα Δρακωτού σκόραρε μετά από σχεδόν 10 λεπτά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που όμως στο αντίστοιχο διάστημα είχε πάρει άριστα στην άμυνα και δεν είχε δεχτεί παρά ένα μόλις τέρμα, με πολύ καλή την Ευτυχία Κωνσταντοπούλου. ’Έγινε λοιπόν το 4-3 στο τρίτο πλέον οκτάλεπτο και η Θεοφανία Γαλανοπούλου στα 3:24 από τη λήξη του, έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα (5-3). Η Ιταλία όμως μέσα σε 30 δευτερόλεπτα βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει 5-5 με δυο τέρματα της Ελεονόρα Μπιάνκο (το δεύτερο με πέναλτι) και με αυτό το σκορ μπήκαν οι ομάδες στη τελική ευθεία για το χάλκινο μετάλλιο.

Η Δέσποινα Δρακωτού με το δεύτερο τέρμα της έδωσε προβάδισμα 6-5 στην ομάδα, 5:56 από τη λήξη. Η άμυνα είχε κλείσει κάθε δίοδο για τις ιταλίδες και η Ευσταθία-Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, στο 3:09 από τη λήξη, έδωσε και πάλι αέρα δύο τερμάτων 7-5 πλέον, με τη κλεψύδρα του χρόνου παράλληλα να αδειάζει.

Η Ιταλία βρήκε γκολ από πέναλτι και πάλι (7-6 η Μπιάνκο, 2:44 από τη λήξη), όμως δεν κατάφερε να βρει ξανά τέρμα. Η Εθνική Ελλάδος κράτησε τη νίκη και ανέβηκε στο βάθρο.

Οκτάλεπτα: 3-2, 0-1, 2-2, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ(Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 2, Φουράκη, Δρακωτού 2, Πιοβάν, Κανελλοπούλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου 1 Γαλανοπούλου 1, Κύρκου, Καραμπέτσου 1, Τσιάρα.

To Top