Ελλάδα – Ιρλανδία: Τα δεδομένα για τον προκριματικό του Euro 2024 ύστερα από το τριήμερο εθνικό πένθος

Το τριήμερο εθνικό πένθος για τη ναυτική τραγωδία στην Πύλο προκαλεί ερωτήματα σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Ιρλανδία την Παρασκευή.

Το τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε στην Ελλάδα για τη ναυτική τραγωδία στην Πύλο ενδέχεται να επηρεάσει και την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την Ιρλανδία στα προκριματικά του Euro 2024, που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή στις 21:45 στην “OPAP Arena”.

Οι αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνει η χώρα μας είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούν σε αναβολή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πένθους τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ο 4ος τελικός της Basket League μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι μία αναμέτρηση που πολύ πιθανόν να αναβληθεί.

Το μεγάλο ερώτημα στο ποδόσφαιρο αφορά την Εθνική Ελλάδας. Το παιχνίδι διεξάγεται υπό την αιγίδα της UEFA, η οποία είναι αυτή που θα πάρει την τελική απόφαση για τη διεξαγωγή του, αν τεθεί τέτοιο ζήτημα.

Το βέβαιο είναι ότι μια μετάθεση κατά μία ημέρα αργότερα προκαλεί νέα προβλήματα, αφού η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Γαλλία στο Παρίσι τη Δευτέρα στις 21:45. Σε περίπτωση που ο αγώνας με την Ιρλανδία μετατεθεί για το Σάββατο, τότε οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ θα έχουν μόλις δύο ημέρες για ξεκούραση, προπόνηση και ταξίδι στη Γαλλία, μιας και ο αγώνας του “Σταντ ντε Φρανς” μοιάζει αδύνατο να αναβληθεί.

To Top