Ελλάδα – Σερβία 8-14: Για το χάλκινο μετάλλιο η εθνική πόλο νέων ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η εθνική ομάδα νέων ανδρών ηττήθηκε από τη Σερβία με 14-8 στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Οτεπένι της Ρουμανίας, πληρώνοντας την κακή εμφάνιση και την αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Νίκου Γκίλλα.
Το όνειρο πρόκρισης της εθνικής ομάδας νέων ανδρών, κόντρα στη Σερβία, για μια θέση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Οτεπένι, «έσβησε» πολύ γρήγορα.

Η Σερβία πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό με 14-8, με την εθνική ομάδα να διεκδικεί το χάλκινο μετάλλιο το Σάββατο (17/6, 18:00) με την ηττημένη του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Ουγγαρία και τις ΗΠΑ.

Ο ημιτελικός σε πολύ μεγάλο ποσοστό κρίθηκε στην αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Νίκου Γκίλλα στα 2:47 πριν από το τέλος της 2ου οκταλέπτου, για αντιαθλητικό χτύπημα. Η εθνική ομάδα αγωνίστηκε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο, οι Σέρβοι το εκμεταλλεύτηκαν και από το 4-2 ξέφυγαν με 9-3 όταν επανήλθε η αριθμητική ισορροπία.

Ομως πέρα πέρα από το λάθος του Γκίλλα, που είχε πετύχει έξι γκολ απέναντι στη Σερβία στον αγώνα του ομίλου, η παρουσία γενικά της εθνικής ομάδας δεν ήταν ανάλογη της σημασίας ενός ημιτελικού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Χαρακτηριστικές οι φωνές του ομοσπονδιακού τεχνικού Ηλία Μαχαίρα στο ημίχρονο, με αφορμή το 8ο γκολ που πέτυχαν οι Σέρβοι με την ολοκλήρωση της β’ περιόδου.

Η Σερβία πέτυχε να αιφνιδιάσει την εθνική ομάδα, άρχισε με τέσσερα στα τέσσερα σουτ (τα τρία ο Γκλάντοβιτς) για το 4-1, στα 3:25 πριν από το τέλος της 1ης περιόδου. Στο ίδιο διάστημα η εθνική ομάδα μετρούσε ένα στα τέσσερα σουτ, με τον Γεωργαρά να μειώνει προσωρινά σε 2-1 (5:51).

Σχεδόν οκτώ αγωνιστικά λεπτά αργότερα ήρθε το 2ο γκολ για την Ελλάδα, με τον Γκίλλα να μειώνει σε 4-2 (6:05), μέχρι ακολούθησε η φάση αποβολής του.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-4, 2-4, 3-2

Ελλάδα (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Κανδανολέων, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Γκίλλας 1, Σιαμάς, Χρ. Μπιτσάκος 3, Πούρος, Σπάχιτς 1, Λασκαρίδης, Ηλιόπουλος.

Σερβία (Μίλος Κορόλια): Παΐκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίγιεβιτς 2, Γκλάντοβιτς 5, Κότζιτς 2, Γκαρβρίλοβιτς, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς, Μαρτίνοβιτς 1, Μπρεσάνσκι 1, Στάνιτς, Κοβάτσεβιτς 2, Βιρίγεβιτς.

Σάββατο – 17 Ιουνίου
18:00 Μικρός τελικός
19:30 Μεγάλος τελικός

To Top