Ελληνική βραδιά στη Νέα Υόρκη προς τιμήν Καλάθη, Κουφού! (photos)

H καρδιά του Ελληνισμού χτύπησε δυνατά τα ξημερώματα στο “Barclays Center”, αφού διοργανώθηκε Ελληνική βραδιά, με αφορμή την αναμέτρηση των Grizzlies του Κώστα Κουφού και του Νικ Καλάθη, εναντίον των Nets.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Νεολαία του Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου, που βρίσκεται στο Μπρούκλιν, διοργάνωσε την Ελληνική Βραδιά στην έδρα των Nets. Την περασμένη χρονιά το τιμώμενο πρόσωπο ήταν μόνο ο Κώστας Κουφός, όταν έπαιζε με τη φανέλα των Nuggets.

Τα ξημερώματα όμως η Ελληνική επροσώπηση ήταν διπλή, αφού εκτός από τον Κουφό, μαζί του ήταν και ο Νικ Καλάθης. Ο εμπνευστής της βραδιάς, Δημήτρης Πριστούρης, συγκέντρωσε στο Barclays Center, περίπου 300 Ελληνες, οι οποίοι αποθέωσαν τους άσους των Grizzlies.

Στο πρόγραμμα της Hellenic Night, είχε κατ’ αρχήν τη φιλική αναμέτρηση, ανάμεσα στα μέλη της Νεολαίας της Κοίμησης της Θεοτόκου (ΥΚΤ), που χωρίστηκαν στην ομάδα του Καλάθη (Team Calathes) κι εκείνη του Kουφού (Team Koufos). Oι πρώτοι φορούσαν μπλε μπλουζάκια που έγραφαν Team Calathes και κίτρινα οι της Team Koufos. Ολα αυτά υπό την καθοδήγηση των δύο Ελλήνων άσων, που έδειξαν να χαίρονται κάθε στιγμή.

Όλα αυτά πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης Nets- Grizzlies. Στη διάρκειά της και συγκεκριμένα σε κάποιο τάιμ άουτ, το χορευτικό συγκρότημα της Νεολαίας Κοίμησης της Θεοτόκου, χόρεψε παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς, με το κοινό στο Barcklays Center να τους καταχειροκροτεί.

Τα Ελληνόπουλα, περίμεναν τον Κουφό και τον Καλάθη, μετά το τέλος του αγώνα, για να πάρουν αυτόγραφα και να βγουν φωτογραφίες. Οι διεθνείς άσοι, που διαπρέπουν στο ΝΒΑ, δεν χάλασαν χατήρι σε κανέναν, κι έμειναν μέχρι να υπογράψουν αυτόγραφα σε όλα τα πιτσιρίκια.

Αμφότεροι δεν έκρυψαν τη χαρά τους για τη βραδιά με τον Κουφό να λέει: “Είμαι Ελληνας μεγαλωμένος στην Αμερική και γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε επαφή με την μητέρα πατρίδα και τις Ελληνικές μας ρίζες. Χαίρομαι που είδα τα μικρά παιδιά να μιλούν Ελληνικά. Συμμετείχα κι εγώ, όταν μεγάλωνα στο Κάντον, στις δραστηριότητες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”.

Ο Καλάθης συνεχάρη τη Νεαολαία Κοίμησης Θεοτόκου για την πρωτοβουλία: “Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους εμπνευστές της βραδιάς. Το χαρήκαμε και είναι ωραία ν’ ακούς τους συμπατριώτες σου να σ’ ενθαρρύνουν”.

Πηγή: sport24.gr

To Top