ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενέργεια και συγκέντρωση στο πιο υψηλό επίπεδο για το πιο δύσκολο τεστ της χρονιάς στο ΣΕΦ (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Ο φετινός Άρης πέρασε πολλά τεστ, πήρε σχεδόν σε όλα άριστα, αλλά τα τεστ δεν σταματούν ποτέ και το πιο δύσκολο έρχεται σήμερα (17:00) στο ΣΕΦ, απέναντι στον Ολυμπιακό για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είναι πρώτοι επειδή έχασαν από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά έκτοτε έχουν κυριαρχήσει. Είναι πρώτοι σε άμυνα, επίθεση και εύστοχα σουτ, παίζουν σταθερά καλά κόντρα σε πολλούς τραυματισμού και φυσικά είναι ένα παιχνίδι το οποίο ενδεχομένως να δείξει και το όριο των δυνατοτήτων του φετινού Άρη.

Οι κίτρινοι παίζουν με δύο απουσίες (Ξανθόπουλος, Τσούπκοβιτς), ο Ολυμπιακός θα έχει τρεις (Σπανούλης, Λοτζέσκι, Αγραβάνης) εκτός δράσης, αλλά παραμένει ομάδα με περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη ποιότητα.

Είναι ομάδα πιο υψηλού επιπέδου, βγήκε πρώτη στον όμιλο στην Ευρωλίγκα, αλλά ο Άρης έχει αποδείξει ότι τα πάει περίφημα με ομάδες που πριν τους αγώνες παρουσιάζονται ως φαβορί. Η Ούνιξ Καζάν το ξέρει πολύ καλά…

Ο Άρης δεν έχει να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που προσπαθεί να κάνει πάντα μέσα στο γήπεδο. Με την αθλητικότητα των παικτών του θα πρέπει να ελέγξει τα ριμπάουντ κι αυτό θα επιτευχθεί με σωστή αμυντική λειτουργία, κάτι που προϋποθέτει ενέργεια και συγκέντρωση στο πιο υψηλό επίπεδο, όπως σωστά υπογράμμισε χθες ο Δημήτρης Πρίφτης.

Η απουσία του Σπανούλη και του Λοτζέσκι ίσως κάνει κάπως πιο προβλέψιμο επιθετικά τον Ολυμπιακό, που λογικά θα στηριχθεί στις επιθετικές εξάρσεις του Χάκετ, το περιφερειακό σουτ του Αθηναίου, την διείσδυση του Στρόμπερι και τις λύσεις που σταθερά δίνουν οι Πρίντεζης και Χάντερ.

Είναι ίσως “κλειδί” το… ζευγάρι Πρίντεζης – Γουάιτ και θα έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί ο Αμερικανός φόργουορντ του Άρη πρώτη φορά φέτος θα αντιμετωπίσει παίκτη τέτοιου επιπέδου στη θέση του (ο Γκιστ είχε παίξει ως “5” στη πρεμιέρα).

Ο Άρης έχει τύχη να διεκδικήσει τον αγώνα αν μπορέσει να κόψει τον ρυθμό του Ολυμπιακού, που σκοράρει 85,5 πόντους κατά μέσο όρο και στο ΣΕΦ ο μέσος όρος αγγίζει τους 90 πόντους. Είναι σημαντικός ο ρόλος του Ντομινίκ Γουότερς, γιατί θα κληθεί να τραβήξει σχεδόν μόνος του την οργάνωση του αγώνα και είναι βέβαιο ότι θα του ασκηθεί μεγάλη πίεση.

To Top