ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Εντιαγέ, ανίκητος στις μονομαχίες, πρώτος στις τελικές, έδωσε δύναμη στο κέντρο του Άρη!

Ο Μπαντού Εντιαγέ δεν είναι τυχαία ο ένας από τους υποψήφιος MVP όλη της 9ης αγωνιστικής. Στον Βόλο ήταν μαζί με τον Ματέο Γκαρσία από τους κορυφαίους του Άρη. Πέτυχε το πρώτο γκολ του Άρη σε ένα δύσκολο χρονικά σημείο, πάτησε όλο το γήπεδο, έκοβε… έραβε και γενικά ήταν σε υψηλές πτήσεις.

Μετά από ένα διάστημα κατά το οποίο αναζητούσε να βρει τον ρυθμό και τα πατήματα του στο γήπεδο, κατά γενική ομολογία είναι ο παίκτης που έχει κατορθώσει αθόρυβα και με συνέπεια να συμβάλει στο αγωνιστικό ανέβασμα όλου του Άρη. Ο Σενεγαλέζος διεθνής μέσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι με σκοπό να ανεβάσει επίπεδο την ήδη μεσαία γραμμή των κιτρινόμαυρων και άρχισε σιγά-σιγά να αποδίδει όσα περιμένει και θέλει από αυτόν ο Άκης Μάντζιος.

Μάλιστα κατά γενική ομολογία έχει μετατραπεί σε έναν πολύτιμο παίκτη στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Εντιαγέ ήταν πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες στον αγώνα με 9, ενώ είναι γενικότερα κι ο κορυφαίος παίκτης του Άρη στο πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία με 6.15 κερδισμένες μονομαχίες ανά 90′. Επίσης, απέναντι στον Βόλο ήταν πρώτος σε κερδισμένα τάκλιν (2) και κλεψίματα (2), όπως και σε κερδισμένα φάουλ (4).

Παράλληλα, όμως, καθοριστική ήταν κι η συμβολή του στον τομέα της ανάπτυξης. Ο 31χρονος χαφ ήταν πρώτος σε επιτυχημένες πάσες στο αντίπαλο μισό (22), πρώτος σε επιτυχημένες ντρίμπλες (3), ενώ ήταν δεύτερος σε επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο (13), πίσω μόνο από Ντάνιελ Σούντγκρεν και Ματέο Γκαρσία. Επίσης είναι πρώτος στις τελικές προσπάθειες, αν και μέσος με 14, όπως και στα σουτ εκτός με 8.

Όλα αυτά βέβαια καταγράφουν την προσφορά και την ποιότητα του, τονίζοντας το γεγονός της απουσίας του, σε ένα από τα ερχόμενα τέσσερα ματς λόγω καρτών.

To Top