Εντυπωσιακή η Ουκρανία, νίκησε με 3-1 τη Σκωτία εκτός έδρας (videos)

Η «καρδιά» των παικτών της «διαλυμένης» απ’ τη ρωσική εισβολή Ουκρανίας, χτύπησε πολύ δυνατά στη Γλασκώβη κι οδήγησε το συγκρότημα του Ολεκσάντρ Πετράκοφ, σε μία ιστορική νίκη επί της Σκωτίας με 3-1 στον ημιτελικό των τελευταίων play off της ευρωπαϊκής ζώνης, για το μοναδικό «εισιτήριο» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 του Κατάρ, που παραμένει ακόμα δίχως κάτοχο.

Η ουκρανική ομάδα έκανε κατάθεση ψυχής στο ματς με τους Σκωτσέζους και κέρδισε το θαυμασμό όλης της υφηλίου. Δίχως να έχει κάνει τη… στοιχειώδη προετοιμασία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη χώρα της, πήρε μία τεράστια νίκη κι ετοιμάζεται για τον τελικό της Κυριακής (5/6) με την Ουαλία στο Κάρντιφ, όπου θα κρίνει την 32η και τελευταία ομάδα του προσεχούς Μουντιάλ στο αραβικό εμιράτο.

Οι Ουκρανοί άντεξαν στην πρώτη πίεση της Σκωτίας κι άνοιξαν το σκορ με τον Γιαρμολένκο στο 33′, έπειτα από ασίστ του Μαλινόφσκι. Στο δεύτερο ημιχρονο, η ουκρανική ομάδα κατάφεραν να ξαναχτυπήσει την άμυνα της Σκωτίας σε καθοριστικό σημείο κι έκανε το 2-0 με τον Γιάρεμτσουκ στο 49′.

Στο 79′ ο ΜακΓκρέγκορ μείωσε για τους γηπεδούχους αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους, όμως στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντόβμπικ διαμόρφωσε το τελικό 3-1, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς για τους Ουκρανούς.

Η ομάδα που θα προκριθεί από τον τελικό ανάμεσα στην Ουαλία και την Ουκρανία θα ενταχθεί στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ, μαζί με την Αγγλία, τις ΗΠΑ και το Ιράν.

To Top