Τρομερή κίνηση: 30.000 παιδιά και συνοδοί στο ματς με την Αγγλία από την ουγγρική ομοσπονδία

Περισσότερα από 30.000 παιδιά με τους συνοδούς τους, θα παρακολουθήσουν τον αγώνα του Nations League μεταξύ της Ουγγαρίας και της Αγγλίας το Σάββατο (4/6) στη Βουδαπέστη, παρά την ποινή που επέβαλε η UEFA στην ουγγρική ομοσπονδία μετά τα ρατσιστικά επεισόδια κατά τη διάρκεια του Euro 2020.

Για να «ντριμπλάρει» την ποινή κεκλεισμένων των θυρών, η Ουγγρική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (MLSZ) χρησιμοποίησε μια διάταξη των κανονισμών της UEFA που επιτρέπει σε παιδιά κάτω των 14 ετών να προσκαλούνται, συνοδευόμενα από ενήλικες σε αναλογία ενός προς δέκα.

Η UEFA είχε επιβάλει στην Ουγγαρία τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών (η ποινή μειώθηκε σε δύο στην έφεση) λόγω ομοφοβικών και ρατσιστικών συνθημάτων, από οπαδούς της κατά τη διάρκεια αγώνων με Γαλλία, Πορτογαλία και Αγγλία τον Ιούνιο του 2021.

«Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγγραφεί για αυτόν τον αγώνα του 3ου ομίλου που θα διεξαχθεί στο Puskas Arena», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο εκπρόσωπος της Ουγγρικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (MLSZ) Γιένο Σίπος.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η FIFA επέβαλε επίσης κυρώσεις στην Ουγγαρία με δύο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, εκ των οποίων το ένα με ανασταλτικό χαρακτήρα και πρόστιμο 200.000 ελβετικών φράγκων (195.000 ευρώ) για ρατσιστικά σχόλια που είχαν στοχοποιήσει την ομάδα της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του αγώνα τους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

To Top