“Ενώπιος ενωπίω”με τους υπουργούς στη μάχη για το άρθρο 99

Η είδηση για την… εξόρμηση της κίτρινης ΠΑΕ στην Αθήνα επικυρώθηκε επίσημα με την ανακοίνωση των νομικών. Μια σημαντική μάχη στην υπόθεση της υπαγωγής στο άρθρο 99.

«Ανακοινώνουμε ότι το ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών και τους άλλους αρμόδιους υπουργούς κλείστηκε για την Παρασκευή στην Αθήνα, ύστερα από δική πρόσκληση» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Με αντίπαλο τον χρόνο οι άνθρωποι του Άρη ετοιμάζονται να κάνουν τις καθοριστικές τους κινήσεις στη μάχη της επιβίωσης. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Απομένει τώρα η υλοποίησή τους…

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που έγιναν ανάμεσα στα μέλη του δ.σ. της Κοινωνίας, τη διοικούσα επιτροπή και τους νομικούς που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» τα θέματα για το άρθρο 99 και την ΕΠΟ, πάρθηκαν κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις.

Η πιο σημαντική να προχωρήσουν το θέμα των επαφών με το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Με βάση την ανακοίνωση οι επαφές αυτές θα γίνουν την Παρασκευή, όταν και αναμένεται να κατέβει αντιπροσωπεία του Άρη στην Αθήνα, αποτελούμενη από μέλη της διοικούσας, της Κοινωνίας και των νομικών.

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να επιτευχθεί -βάσει μάλιστα  αποφάσεων που έχουν στα χέρια τους οι νομικοί – ρυθμίσεις των 90 και 60 δόσεων προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ αντίστοιχα. Σε αυτήν την προσπάθεια κι από τη στιγμή που ο Άρης θέλει να πληρώσει κι όχι να τους χαρίσουν, έχει αρκετούς συμμάχους…

«Ελπίζουμε η πολιτική ηγεσία, αντιλαμβανόμενη στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης όχι μόνο των ΠΑΕ, αλλά γενικότερα της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ότι το δίκαιο αίτημα υπαγωγής της ΠΑΕ Αρης στο άρθρο 99 θα γίνει δεκτό» όπως σημείωσαν στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την προσπάθεια που γίνεται θα ξεκινήσει και ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος, όπως επισημάνθηκε στο σημείο εκείνο της ανακοίνωσης που αναφέρει: «Χωρίς αυτό να σημαίνει το μη καταλογισμό των ποινικών, οικονομικών, ηθικών ευθυνών, όσων έφεραν την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης σε αυτή την οικτρή κατάσταση».

 

To Top