“Εξεδήλωσε κάποιος ενδιαφέρον για την ΑΜΚ και δεν ξέρει που να βάλει τα λεφτά;”

Ο φάκελος του «99» έκλεισε, παραδόθηκε και η οικογένεια του Άρη βρίσκεται πλέον σε στάδιο αναμονής για την απόφαση του δικαστηρίου. Μία απόφαση που θα εκδοθεί –λογικά- πριν από τα Χριστούγεννα. 

O νομικός Αργύρης Αργυριάδης μιλώντας στο “Αθλητικό Metropolis” απάντησε σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους κίτρινους.

Για το θέμα της αύξησης είπε: «αυτό είναι τυπικό θέμα, όχι ουσίας. Ας έρθει κάποιος να πει ‘έχω τα λεφτά, που μπορώ να τα καταθέσω;’ και εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα του υποδείξω. Εξεδήλωσε κάποιος ενδιαφέρον και δεν ξέρει που να βάλει τα λεφτά; Όλοι βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Η ουσία είναι μία. Ακόμη κι αν η ΠΑΕ υποδείξει λογαριασμούς η δυσκολία είναι πώς θα προσελκύσεις τον επενδυτή. Το δάσος είναι τα κίνητρα που θα δώσεις σε κάποιον για να επενδύσει. Είναι συγκεκριμένα, δεν έχουν σχέση τόσο με την βιωσιμότητα αλλά με ανταγωνιστικότητα».

Συνεχίζοντας ο Αργυριάδης αναφέρθηκε στην κατάθεση του φακέλου μετά την οποία ουσιαστικά η… δουλειά τους για το 99 έλαβε τέλος. Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι νομικοί και τα πρόσθεσαν στο φάκελο ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση του Άρη είναι, οι συμβάσεις με την NOVA και τον ΟΠΑΠ που είναι και τα στάνταρ έσοδα της ομάδας, τις εισπράξεις από τα εισιτήρια που δείχνουν την δυναμική του κόσμου καθώς και απαντήσεις στην κύρια παρέμβαση που έκανε ο Γιώργος Παναγόπουλος. «Αυτά που έπρεπε να γίνουν στον μεγαλύτερο βαθμό, έγιναν. Το δικαστήριο ζήτησε αποδεικτικά στοιχεία ότι ο τζίρος της εταιρίας θα προσεγγίσει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και φέτος. Τα στοιχεία αυτά προσκομίστηκαν. Απαντήθηκε επαρκώς, επίσης, το τι θα γίνει με την ΦΙΦΑ εάν υπάρξει παρέμβαση στο αθλητικό δικαστήριο ή CAS, από κάποιον ποδοσφαιριστή μη συμβαλλόμενο. Προσκομίσαμε όλες τις αντίστοιχες επιστολές και την αλληλογραφία την οποία υπήρχε για το άρθρο 44.

Οι αποφάσεις τότε ήταν ρητές. Έλεγαν ότι δεσμεύεται και η ΦΙΦΑ από τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστηρίου και έπρεπε οι ποδοσφαιριστές που είχαν προσφύγει να ζητήσουν τα λεφτά τους μέσα από την διαδικασία που είχε ορίσει το Εφετείο Θεσσαλονίκης. Είναι μία παράμετρος που συνδέει την βιωσιμότητα της εταιρίας».

Για το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κι αν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από παράγοντες της ομάδας να αγοράσουν μετοχές, απάντησε: «Η δήλωση της ΚΜΑ, του μοναδικού βασικού μέτοχου αυτού τη στιγμή, είχε προσκομιστεί ούτος η άλλως. Υπάρχει δήλωση του προέδρου που δεσμεύτηκε να συμμετάσχει ή ακόμη και να κεφαλαιοποιήσει το ποσό των 500 χιλιάδων που είπε ότι έβαλε στο ξεκίνημα. Είναι μια διαδικασία που δυστυχώς καθυστέρησε να ξεκινήσει και πρέπει να κορυφωθεί τον επόμενο μήνα», ενώ για την παράταση που –λογικά- θα ζητήσει και θα πάρει η ΠΑΕ, είπε:

«όλες οι αυξήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις παίρνουν παρατάσεις όταν δεν υπάρχει η βούληση εκ των προτέρων. Θεωρώ εύλογο ότι θα πάρει έναν μήνα, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Δεν ξέρω τι θα κάνει η ΠΑΕ αλλά πιστεύω θα πάρει. Μπορεί να φτάσει στην ουσία μέχρι 7 Δεκεμβρίου. Αν μέχρι τότε βγει και η απόφαση για το 99 θα είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο. Αντιλαμβάνομαι την αδυναμία κάποιου που θέλει να επενδύσει. Είναι άλλο να έχεις να διαχειριστείς μειωμένα κατά 60% τα χρέη κι άλλο να είναι 100%.

Η παράταση λοιπόν δίνει την δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να δώσει το παρών. Αυτό δεν γίνεται με αγγελίες, γίνεται με στοχευόμενο τρόπο. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα καθορίσει πώς θα γίνει. Θα έπρεπε να υπάρχει μία επιτροπή που θα χτυπήσει συγκεκριμένες πόρτες και με στοιχειά να δώσει κίνητρα. Επίσης θα έπρεπε μέσα στο πλαίσιο αυτό να τεθεί η αξιοποίηση του Χαριλάου σε συνεργασία με ΑΣ. Ιδιοκτήτης μπορεί να είναι ο ΑΣ αλλά στην ουσία την χρήση την κάνει η ΠΑΕ. Συνεπώς, αυτοί πάνε πακέτο. Υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης του Χαριλάου, αρκεί να υπάρχει όραμα, σχεδιασμός κι ένα επενδυτικό κίνητρο. Μόνο με κοινωνικό φαινόμενο, δεν επενδύει κάποιος».

Για την απόφαση του δικαστηρίου κι αν αυτή εκδοθεί πριν από τα Χριστούγεννα, ο Αργύρης Αργυριάδης, σημείωσε: 
«Οι δυο βασικοί πυλώνες καλύφθηκαν. Ο ένας είναι κατά πόσο διασφαλίζονται συμφέροντα των πιστωτών. Αν αυτή τη στιγμή καταρρεύσει ο Άρης, ο μόνος που θα πάρει λεφτά είναι το δημόσιο και κανένας άλλος. Και δεύτερον, κατά πόσο η συμφωνία που γίνεται για 2,3 εκ. ευρώ τον χρόνο για παλιές υποχρεώσεις θα μπορεί να εξυπηρετηθεί. Αυτό προϋποθέτει μίνιμουμ τζίρο 6 εκ.. Με την πορεία πραγμάτων και έγγραφα που παρουσιάσαμε μπορεί να ικανοποιηθεί αυτό, ακόμη και χωρίς την αύξηση. Αν ολοκληρωθεί και η αύξηση, τότε εξασφαλίζει καλύτερη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που προϋποθέτει το 99».

Ο νομικός απάντησε και στο αν ο Άρης θα μπορεί τον Ιανουάριο να ξεμπλοκαριστεί και να κάνει μεταγραφές σε περίπτωση που μπει στο 99. «Τον Γενάρη όχι. Από τη νέα σεζόν όμως θα μπορεί. Κι αυτό γιατί δεν θα υπάρχει αρνητικό οικονομικό στοιχείο για τον Άρη. Ουσιαστικά, αν η απόφαση είναι θετική, ο Άρης δεν μπαίνει στο 99, αλλά βγαίνει από το 99, στο οποίο μπήκε τον Μάιο. Συνεπώς επικυρώνει ότι δεν είναι σε στάδιο προ πτωχευτικό. Το ποσό που διαγράφεται γίνεται αφορολόγητο αποθεματικό, αυξάνει τα κεφάλαια της ΠΑΕ. Το κόλλημα με την αδειοδότηση είναι ότι δεν είναι θετικά τα στοιχεία του ισολογισμού. Μετά το 99 γίνονται θετικά, ακόμη και χωρίς την αύξηση».

To Top