ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εξελίσσεται ομαλά η αποθεραπεία του Γκάμα, πότε αναμένεται να επιστρέψει…

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το τελικό στάδιο της αποθεραπείας του Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος έρχεται πλέον όλο και πιο συχνά στην Θεσσαλονίκη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά με τον τραυματισμό του Πορτογάλου. Το γόνατο του 31χρονου εξτρέμ (υπενθυμίζουμε έκανε εγχείριση πρόσθιου χιαστού) είναι σε καλή κατάσταση, καθώς πληροί όλες τις προδιαγραφές που θα έπρεπε για τη δεδομένη χρονική περίοδο της αποθεραπείας του. Αυτή την περίοδο, ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα ώστε να βελτιωθεί η κίνησή του και να αποκτήσει μυϊκή δύναμη ανάλογη με το άλλο του πόδι.

Tρεις μήνες μετά από το χειρουργείο, ο αθλητής αρχίζει σιγά-σιγά το τρέξιμο και κάνει και ποδήλατο. Στους 4-5 μήνες «πατάει» στο γήπεδο, αφού βέβαια ολοκληρώσει τις φυσιοθεραπείες του και περάσει τα απαραίτητα κινητικά τεστ. Ο Πορτογάλος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο, καθώς μία φυσιολογική επάνοδος ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος υποτροπής είναι στους 8-9 μήνες. Κι αυτό γιατί χρειάζεται χρόνο το μόσχευμα να αρχίσει να αιματώνεται πλήρως, να αποκτά νεύρα και αίσθηση του χώρου.

 

To Top