Ο θάνατος του Τσιμάνγκα που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ήταν 30 Απριλίου του 1995 όταν ο Μουκάντι Τσιμάνγκα του Ατρόμητου άφηνε μέσα στο γήπεδο της Ελευσίνας την τελευταία του πνοή συγκλονίζοντας όλη τη χώρα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Μουκάντι Τσιμάνγκα ήταν μόλις 28 ετών όταν σε έναν αγώνα ανάμεσα σε Πανελευσιανιακό και Ατρόμητο στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κόπηκε τόσο άδικα το νήμα της ζωής του. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια, ο τότε παίκτης της ομάδας του Περιστερίου σε μία ανύποπτη φάση έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων αφήνοντας πίσω του μία γυναίκα και τρία παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν από μια διεκδίκηση της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ανάμεσα στον Τσιμάνγκα και τον Στέλιο Βογιατζή. Ο αγκώνας του Βογιατζή βρέθηκε στο λαιμό του Τσιμάνγκα και του προκάλεσε βλάβη στην καρωτίδα. Ο Τσιμάνγκα σηκώθηκε και περπάτησε λίγα μέτρα με όλη τη δύναμη της ψυχής του, αλλά δεν άντεξε. Πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβει ο διαιτητής τι είχε συμβεί. Ο γιατρός της Ελευσίνας και όλοι οι άνθρωποι του πάγκου έπεσαν αμέσως πάνω στον άτυχο ποδοσφαιριστή. Πιο δίπλα οι παίκτες των δύο ομάδων τραβούσαν τα μαλλιά τους.

To Top