ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξετάζεται με προσοχή ο Τζον Σούρνα για την θέση “4” – Ερωτηματικό ο τραυματισμός του

Την δεδομένη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα για τις θέσεις των βασικών φόργουορντ του Άρη είναι ανοικτά. Αν οι κίτρινοι αποφασίσουν να επιλέξουν κοινοτικό 4αρι, τότε είναι πιθανό ο Τζον Σούρνα να είναι ο παίκτης που θα καλύψει αυτή τη θέση.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, 26 ετών με ύψος 2,04μ., έχει στην κατοχή του λιθουανικό διαβατήριο. Αποφοίτησε το 2012 από το Νορθγουέστερν και μετράει τέσσερα χρόνια καριέρας στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο.

Ξεκίνησε από την Στρασμπούρ (2012-13), συνέχισε στην Ισπανία με την φανέλα της Μπανταλόνα (2013-14), πήγε στην Τουρκία για την Νταρουσάφακα (2014-15) και φέτος αγωνίστηκε στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική Βαλένθια.

Σε προσωπικό επίπεδο δεν έκανε σπουδαία χρονιά. Μέτρησε 6,6 πόντους και 2,5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 34 αγώνες και κάτι περισσότερο από 17 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Αυτό που τον κάνει ιδιαίτερο παίκτη είναι η επαφή με το καλάθι. Είναι από τους κορυφαίους σουτέρ στην Ευρώπη στην θέση του. Φέτος είχε 44,9% στην Ισπανία και 39,1% στο Γιούροκαπ.

John Shurna atacando a canasta

Είναι σίγουρα παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στον Άρη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στις υπόλοιπες θέσεις θα υπάρχουν αθλητικοί Αμερικανοί και ο ίδιος πιάνει θέση κοινοτικού.

Το μεγάλο ερωτηματικό για τον Σούρνα είναι ο τραυματισμός του. Στον τρίτο ημιτελικό του ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Ρεάλ ο 26χρονος φόργουορντ έσπασε τον βραχίονα του δεξιού χεριού του. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι θα χρειαζόταν δύο μήνες για να αρχίσει να προπονείται και υπολόγιζαν ότι θα ήταν έτοιμος μέσα Σεπτέμβρη.

VALENCIA BASKET 15/16 REAL MADRID 15/16

Οι κίτρινοι εξετάζουν την περίπτωσή του, διότι προσφέρει στοιχεία που μπορούν να βελτιώσουν το παιχνίδι τους, ωστόσο είναι ρίσκο ο τραυματισμός και η αποθεραπεία του παίκτη και εννοείται πως αν δεν υπάρχει 100% βεβαιότητα ότι είναι υγιής δεν θα γίνει κίνηση. Υπάρχουν πάντως συζητήσεις με την πλευρά του αθλητή, χωρίς να γίνει κουβέντα για το οικονομικό προς το παρόν.

To Top