“Εξηγήσεις” Ηλιάδη εν μέσω αποδοκιμασιών! “Είχα παραιτηθεί μετά τον Εργοτέλη…”

Περισσότερο από 30 λεπτά ο πρώην (από χθες) πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ηλιάδης θέλησε να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την διοίκηση που άσκησε από τον Μάιο μέχρι σήμερα, όταν ανέβηκε στο βήμα της γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Άρη. Βέβαια όπως ήταν λογικό διακόπηκε η ομιλία του πάνω από 10 φορές γιατί τα μέλη του Φορέα είχαν και απορίες και ερωτήσεις και δεν καλύπτονταν από τις εξηγήσεις του.

Τόνισε αρχικά πως “δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι αυτά που θα πω, θα είναι αποδεκτά απ όλους. Δικαιούμαι όμως να εκφράσω τις απόψεις του, γιατί αυτό απαιτεί η σημερινή διαδικασία. Σεβαστείτε την ομάδα και τις δύσκολες στιγμές που περνάει. Επειδή ερμηνεύονται διαφορετικά τα γεγονότα. Η απόφαση της παραίτησης μου ήταν δεδομένη μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη! Ο λόγος; Υπάρχουν μηχανισμοί απαξίωσης που επικρατούν από ομάδες ατόμων του συλλόγου»!

“Η ανθρωποφαγία απο άλλες παρατάξεις έχει ξεπεράσει κάθε όριο”

Αναφέρθηκε στην διοίκηση της Κοινωνίας Μελών Άρη: “Επιχείρησε να πάρει το δικό της επικοινωνιακό λάφυρο και στις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισε να άρει την εμπιστοσύνη της στην ΠΑΕ. Ζήτησε μάλιστα να διαχειριστεί τις εισπάξεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το θεωρώ προσβλητικό, γιατί δεν έδωσα την εικόνα ότι έκανα παρατυπίες. Το ΔΣ όμως πρέπει να ομολογήσω, έπαιξε εξαιρετικά τον ρόλο του ελεγκτή. Οι στιγμές που περνάει ο Άρης, δεν είναι ανάλογες της μεγάλης ιστορίας του. Έχω αντιληφθεί ότι εντέχνως από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τις τύχες της ομάδας, η προσπάθεια αμφισβήτησης μέρα με τη μέρα όλο και μεγάλωνε. Επιστολές αμφισβήτησης, τηλεφωνήματα σε πιστωτές, ώστε να μην ανοιχτεί ο φάκελος του άρθρου 99. Η ανθρωποφαγία στην οποία έχουν επιδοθεί οι άλλες παρατάξεις, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Συνηθισμένο φαινόμενο στον Αρη. Κρατάει χρόνια αυτή η παθογένεια. Το γεγονός ότι έχουμε να πάρουμε 43 χρόνια τίτλο, τα λέει όλα. Φυσικά δεν εννοώ τους οπαδούς, που τους ευχαριστώ για την βοήθεια τους, απέφυγαν τις ακρότητες και κράτησαν μια ώριμη στάση.

Το κάνει κάποιος αντιπολίτευση, δεν θέλει ικανότητες. Κάθεται στη γωνιά του και μόλις αρχίσουν τα προβλήματα, ορμάει για να τον κατασπαράξει. Στον Αρη οι ύαινες που υπάρχουν και νομίζουν πως έχουν τις δυνατότητες του Νίκου Καμπάνη!

Θα αποκαλύψω τα οικονομικά τους εγκλήματα του και ίσως να τιμωρηθούν. Θα πρέπει να αποφασίσουν όμως οι επικριτές, αν η ομάδα είχε ακόμα 8 βαθμούς, η ομάδα θα ήταν καλός; Γιατί όμως ο Αρης είναι κακός αγωνιστικά; Γιατί δεν έχει την πολυτέλεια των μεταγραφών που έχουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες».

“Δεν μας βγήκε το πλάνο στο αγωνιστικό, δεν ψάχνω για δικαιολογίες”

Για τον σχεδιασμό της ομάδας είπε: “Μπορούμε να μιλάμε για πολλές ώρες. Στο τέλος όλους μας κρίνει το αποτέλεσμα. Εγώ το καλοκαίρι έκρινα πως ο Άρης θα έχει μια αξιόπιστη ομάδα. Στην πράξη δεν μας βγήκε το αποτέλεσμα όπως το θέλαμε, και αυτό είναι πάνω απ όλα. Συμφωνώ και δεν ψάχνω δικαιολογίες. Δεν υπάρχει όμως κανένα εγγυημένο πλάνο στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες πρέπει να έχουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, για να τα καταφέρουν”.

Πρόσθεσε πως “δεν διοίκησα ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Ανέλαβα ως διαχειριστής των προβλημάτων. Υποσχέθηκα συνετή διαχείριση και αυτό έκανα. Θα μπορούσα να ακολουθήσω την πολιτική των ακριβών συμβολαίων, που έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις. Η ομάδα να ήταν ψηλά στη βαθμολογία, αλλά θα μεγάλωνε η μαύρη τρύπα!”.

“Δημιουργήθηκε υπέρμετρη αισιοδοξία για το άρθρο 99”

Για την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99 είπε: “Έκανα ό,τι μου ζήτησαν οι δικηγόροι και οι φοροτεχνικοί για το άρθρο 99. Πέτυχα για πρώτη φορά τη συναίνεση του Δημοσίου και προχώρησα σε διακανονισμό με τους πιστωτές. Είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στο νομικό επιτελείο για το άρθρο 99. Το γιατί απορρίφθηκε, το γράφει η απόφαση του δικαστηρίου. Διότι δεν καλυπτόταν το πλάνο βιωσιμότητας. Δημιουργήθηκε υπέρμετρη αισιοδοξία. Ενώ από το δικαστήριο δεν πέρασε απαρατήρητο, ότι μετά το άρθρο 44, η ομάδα δημιούργησε χρέη 32 εκατ. ευρώ. Σε μια δικαστική μάχη υπάρχουν και διαφορετικές εκτιμήσεις. Αυτό που βγαίνει όμως οτι ο Ηλιάδης έσφαλε, από που βγαίνει αλήθεια;»

“Κάποιοι τσίμπησαν το… τυράκι της Γ’ Εθνικής”

Η Γ” Εθνική και το «τυράκι»: «Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δημιουργήθηκε ένα κλίμα καταστροφής. Συνέστησα ψυχραιμία. και όχι πανικό. Έλεγαν κάποιοι ότι ήθελα να ρίξω την ομάδα στην Γ` Εθνική. Μεγάλωσε ακόμα περισσότερο η κριτική απέναντι στο πρόσωπο μου, επειδή κάποιοι «τσίμπησαν» το τυράκι. Σας θυμίζω οτι παρέλαβα ταμείο με 168 ευρώ και απλήρωτους παίκτες. Ακόμη, πιστωτές, μάνατζερ, προπονητές, πρώην και νυν παίκτες, αντιμετώπιζαν τον Αρη με μεγάλη καχυποψία. Αποτέλεσμα ήταν να μην έχω διαπραγματευτικά όπλα στις συζητήσεις, απαιτώντας εκχωρήσεις για να κλείσουν οι συμφωνίες. Πέτυχα διαγραφή ποσού περίπου 3,5 εκατ. με πιστωτές, 2,5 με προπονητές και παίκτες. Αφήνω στην ΠΑΕ φορολογική και ασφαλιστική ενημερώτητα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Ρύθμισα 610.000 ευρώ στην ΕΠΟ και 95.000 ευρώ στη λίγκα”.

“Ο Ουντότζι έχει ρήτρα 1 εκατ. ευρώ, να το διεκδικήσουμε”

Για το θέμα του Ουντότζι: «Ο Ουντότζι που άφησε την ομάδα, έχει ρήτρα 1 εκατ. ευρώ και θα το διεκδικήσουμε εφόσον δεν επιστρέψει. Για άλλους λόγους έφυγε. Του είχα πει ότι θα τον πληρώσω την Δευτέρα, αλλά έκλεισε τον λογαριασμό του. Την περασμένη Παρασκευή, μετά από την απόφαση της ΚΜΑ, ήμουν υποχρεωμένος να αποχωρήσω. Παραλαμβάνουν ένα οργανωμένο λογιστήριο. Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με όποιο τρόπο τη νέα διοίκηση. Δημιουργήθηκε η εικόνα ότι η Ηλιάδης οδήγησε τον Αρη στα πρόθυρα της καταστροφής. Κάποιοι προχώρησαν στην καταστροφολογία και την απαξίωση μου. Δεν σκέφτηκαν όμως ότι ο Αρης έτσι χάνει την διαπραγματευτική του ικανότητα στα κέντρα αποφάσεων”.

“Είχα υποσχέσεις από συγκεκριμένες εταιρείες, έκανα λάθος χειρισμούς”

Για το περιβόητο θέμα των χορηγιών που δεν ήρθαν ποτέ: “Έγινε πολύς λόγος για τις χορηγίες που υποσχέθηκα. Δεν ήταν πυροτέχνημα για να κερδίσω τις εκλογές. Ακόμα και τώρα πιστεύω πως ο κόσμος θα με ψήφιζε χωρίς τον «μανδύα» των χορηγιών, γιατί ήθελε εξυγίανση της ομάδας. Είχα υποσχέσεις από συγκεκριμένες εταιρίες. Ομολογώ πως έκανα λάθος χειρισμούς. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα λειτουργούσα διαφορετικά.

Το καλοκαίρι μέσα στην αγωνία όλων μας για το άρθρο 99, ακούστηκε από τους νομικούς να μην ολοκληρώσω τις συμφωνίες πριν το 99. Εκτίμησα πως μετά την κατάθεση του φακέλου, θα έβρισκα το ίδιο κλίμα από τους χορηγούς. Η θέση της ομάδας, και η φθορά μου, δημιούργησαν άλλο κλίμα με τους χορηγούς.

Θα ενεργοποιήσω από σήμερα όλες μου τις δυνάμεις, για να φέρω χορηγίες στην ομάδα. Το αποτέλεσμα δεν μπορώ να το εγγυηθώ, αλλά βάζω ως βασική προϋπόθεση, ο Αρης να μην διοικείται από τους ανθρώπους του πρόσφατου παρελθόντος που δημιούργησαν χρέη. Εγώ χρέη δεν θα αφήσω”.

“Ο έλεγχος πρέπει να τελειώσει, αυτό τρομάζει όσους μου έστησαν πόλεμο φθοράς”

Για το πόρισμα της NEXIA τόνισε: “Υποσχέθηκα ότι θα τιμωρηθούν οι επίορκοι παράγοντες, αν προκύψουν στοιχεία μετά τον έλεγχο της ΝΕΧΙΑ. Επιμένω και για αυτό ζήτησα την παραλαβή του, ώστε να ενημερωθεί για αυτό ο κόσμος, μέσω της ΚΜΑ.

Ο έλεγχος για μένα πρέπει να τελειώσει. Αυτό τρομάζει όλους όσους μου έστησαν πόλεμο φθοράς. Είχα πει πως μετά το πόρισμα, επιβάλλεται να γίνει έκτακτη ΓΣ, με θέμα τα αποτελέσματα του πορίσματος. Είχα υποσχεθεί πως με την έκδοση της απόφαση του άρθρου 99, πως θα εξαγοράσω τις μετοχές μαζί με τους συνεργάτες μου, εντός και εκτός Ελλάδας.

Τα δεδομένα όμως είναι εντελώς διαφορετικά, γιατί κάποιοι επέλεξαν να μπω στη μηχανή του κιμά. Λόγω του θέματος προσέλκυσης του επενδυτή, δεν έχω πει την τελευταία μου λέξη.

Έδειξα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ` όσο έπρεπε στον κ. Κωνσταντινίδη. Όταν μου ζήτησε δανεικά για να πληρώσει υποχρεώσεις στην εφημερίδα που έχει, επέλεξα να διακόψω τις επαφές μαζί του. Ηδη έδωσα εντολή για να του υποβάλω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ θα μπορούσε να είναι πληρωμένες, αν δεν πλήρωνα 1 εκατ. για παλιές υποχρεώσεις. Αν δεν πλήρωνα ΕΠΟ και λίγκα, αν δεν ανανέωνα το συμβόλαιο του Διούδη και αν δεν πλήρωνα τους Αγκάνθο και Πουλίδο.

Ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστεύτηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Αντιλαμβάνομαι το θυμό τους, αλλά επιχείρησα να μειώσω το χρέος της ΠΑΕ και να την οδηγήσω στην οικονομική εξυγίναση. Εκείνο που δεν υπολόγισα είναι το δηλητήριο που με νίκησε”.

 

To Top