Η αλήθεια στον λαό! Απόφαση του Σώματος για παραλαβή και δημοσιοποίηση του πορίσματος!

Τέσσερις λέξεις ακούγονταν από τα στόματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Σώματος της γενικής συνέλευσης για το θέμα του πορίσματος. “Η αλήθεια στον λαό”. Αυτό και αποφασίστηκε. Τρία, τέσσερα χέρια δεν σηκώθηκαν όταν πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία ανά χείρας για την παραλαβή και δημοσιοποίηση του πορίσματος, όλοι οι υπόλοιποι ζήτησαν να δοθεί η αλήθεια στον λαό.

Για το θέμα του πορίσματος τοποθετήθηκε αρχικά ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών, Πάνος Στεφανίδης, τονίζοντας πως “πιστεύω ότι η διαδικασία θα κρατήσει 5 λεπτά, όσα για να αποφασίσουμε το πόρισμα. Εισηγούμαι να πάρουμε το πόρισμα και μετά να αποφασίσουμε για τη δημοσιοποίηση του. Πρέπει να ανατεθεί σε έναν ειδικό, εμπειρογνώμονα για να μας συμβουλέψει”, και πρόσθεσε: “Κατά την παράδοση του πορίσματος, ήμασταν εκεί τέσσερις ώρες. Διαβεβαιώ τους πάντες οτι το πόρισμα δεν το έχει δει κανείς. Ο ορκωτός μας εξήγησε κάποια πράγματα που μας προβλημάτισαν. Θεωρήσαμε ότι η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη. Σε γενικές γραμμές μας είπε ότι υπάρχουν πολλά διαχειριστικά θέματα κι αν θέλουμε να το προχωρήσουμε να το στείλουμε στον οικονομικό εισαγγελέα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ατασθαλίες.

Ήταν τεράστια η ευθύνη. Εγώ ζητώ να το πάρουμε το πόρισμα και να κοιτάξουμε απλώς τη διαδικασία δημοσιοποίησής του. Το καταστατικό λέει ότι αν το παραλάβουμε σαν Δ.Σ., μπορεί να το πάρει και κάθε απλό μέλος του Δ.Σ.. Εισηγούμαι την παραλαβή του Δ.Σ. και την παράδοσή του σε εμπειρογνώμονα για το τι μέλλει γενέσθαι, ώστε ενδεχομένως σε νέα συνέλευση να αποφασίσουμε. Υπάρχουν μόνο ενδείξεις για ποινικές ευθύνες. Ζητήσαμε την άποψη του λογιστηρίου της Π.Α.Ε.. Ο κ. Κωτσιόπουλος μας είπε ότι η Π.Α.Ε. έχει ελεγχεί πολλές φορές από το Σ.Δ.Ο.Ε. και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Θέλαμε από την πρώτη στιγμή να αποφασίσουμε εδώ τι θα συμβεί με το πόρισμα.

Οι διαρροές που προέκυψαν, ως συνήθως, εξυπηρετούσαν διάφορες καταστάσεις. Αυτό είναι το μόνιμο φαινόμενο στον Αρη. Γι` αυτό και αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ και να το θέσουμε ενώπιον του κόσμου”.

Τον λόγο πήρε ορκωτός λογιστής, μέλος της Κοινωνίας Μελών και σχολίασε: “Είναι δεδομένο ότι τα στοιχεία του πορίσματος η επιτροπή θα έπρεπε να τα έχει παραδώσει ήδη στην υπηρεσία ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Προσωπικά θεωρώ λάθος τη δημοσιοποίηση του πορίσματος. Δε μπορεί να παρακολουθηθεί η πορεία του χρήματος από τέτοια πορίσματα. Δε μπορούν να προκύψουν ποινικές ευθύνες. Πρότασή μου είναι να παρθεί το πόρισμα και αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες να στραφεί η Λέσχη ή η ΠΑΕ εναντίον αυτών”.

Παρέμβαση έκανε ο Λάμπρος Σκόρδας επισημαίνοντας πως “πρέπει να τελειώσει η ομηρία παραγόντων του Άρη. Η πρότασή μου είναι να δημοσιοποιηθεί σε όλους του πόρισμα. Δεν έχω σε κανέναν ειδικό εμπιστοσύνη. Το τι γράφει το πόρισμα θα πρέπει να το ξέρουν όλα τα μέλη του. Εχω κάνει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα του Ολαϊτάν. Το πόρισμα πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να μην υπάρχει σπέκουλα και λάσπη”.

Ο λόγος δόθηκε και στον Νίκο Βαλεργάκη: “Δύο χρόνια τώρα ασχολούμαστε με το πόρισμα. Εμείς ξεκίνησαμε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να δημοσιευθεί σε όλους”.

Ο Ισαάκ Ξανθόπουλος υποστήριξε: “Όσο το καθυστερούμε θα κατηγορηθούμε για συγκάλυψη. Αν δε βγει στο φως το πόρισμα, μπορεί να παραγραφούν αδικήματα που έχουν διαπραχθεί. Επικοινώνησα προσωπικά με το λογιστήριο της ΑΕΚ, ωστόσο τα 2 εκατ. ευρώ πρόστιμο που προέκυψαν, δεν είχαν να κάνουν με τον έλεγχο. Να βγει το πόρισμα στο φως για να μην τσουβαλιάζονται άδικα άνθρωποι”.

 

To Top