ΕΟΚ: «Υπακούμε και ελπίζουμε για επανέναρξη»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), με την οποία ξεκαθαρίζει πως «οι αποφάσεις περί διακοπής ή συνέχισης συγκεκριμένων αθλητικών διοργανώσεων είναι τελεσίδικες από την Πολιτεία κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών».

Η Ομοσπονδία τονίζει εν συνεχεία πως «Η ΕΟΚ ουδέποτε ρωτήθηκε για κάτι, ήταν υποχρεωμένη να υπακούσει και αυτό έπραξε. Το ίδιο θα συνεχίσει και να κάνει όποτε της μεταφερθεί εντολή για κάτι διαφορετικό». Η ΕΟΚ καταλήγει: «Ο εκπρόσωπος της Πολιτείας αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, πολύ συχνά εκφράζει δημόσια την ελπίδα του για σταδιακή επανέναρξη, τονίζοντας όμως ότι αυτό για την ώρα απαγορεύεται ρητά. Εμείς αναμένουμε, πάντα με την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα και με απόλυτη ετοιμότητα για άμεση επανέναρξη».

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρεται:

«Η κατευθυνόμενη και συνεχιζόμενη προσπάθεια εμπλοκής της ΕΟΚ στις αποφάσεις διακοπής αθλητικών διοργανώσεων, πάντα εκπορευόμενη από τις ίδιες πηγές, μας αναγκάζει να επανέλθουμε στο θέμα.

Όλες οι αποφάσεις περί διακοπής ή συνέχισης συγκεκριμένων αθλητικών διοργανώσεων είναι τελεσίδικες από την Πολιτεία κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών.

Η ΕΟΚ ουδέποτε ρωτήθηκε για κάτι, ήταν υποχρεωμένη να υπακούσει και αυτό έπραξε. Το ίδιο θα συνεχίσει και να κάνει όποτε της μεταφερθεί εντολή για κάτι διαφορετικό. Με σαφείς όρους επανέναρξης και ανάληψης ευθυνών από τον κάθε εμπλεκόμενο για την τήρηση των πρωτοκόλλων.

Ο εκπρόσωπος της Πολιτείας αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, πολύ συχνά εκφράζει δημόσια την ελπίδα του για σταδιακή επανέναρξη, τονίζοντας όμως ότι αυτό για την ώρα απαγορεύεται ρητά.

Εμείς αναμένουμε, πάντα με την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα και με απόλυτη ετοιμότητα για άμεση επανέναρξη. Τα λοιπά είναι εκ του πονηρού, δείχνουν προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών ή, πλήρη αδυναμία κατανόησης απλών εννοιών  στην ελληνική γλώσσα»

To Top